L’Ajuntament haurà d’assumir la rehabilitació del torrent de les Abelles sense l’ajut dels fons europeus

botiga
Més de la meitat dels comerços del centre de Rubí són singulars
9 de agosto de 2022
matrícula del nou alumnat del Servei Local de Català
La matrícula del nou alumnat del Servei Local de Català es podrà formalitzar els dies 14, 15 i 16 de setembre
10 de agosto de 2022

L’Ajuntament haurà d’assumir la rehabilitació del torrent de les Abelles sense l’ajut dels fons europeus

Marta Cabrera

Les autoritats europees han decidit no incloure en els fons Next Generation la rehabilitació del torrent de les Abelles, una petició que havia fet l’Ajuntament de Rubí i que ha estat denegada. L’acció és una de les iniciatives que l’Ajuntament ha inclòs en el projecte Balcó de la Riera, que inclou una transformació de l’eix verd del curs fluvial, i que el govern ha presentat com la gran transformació de la ciutat en el proper lustre. 

El global del projecte té un pressupost de 4,2 milions d’euros, dels quals l’executiu local va afirmar a la presentació que esperava que els fons europeus en poguessin finançar 3,9. Pel que fa a la part corresponent a la millora del torrent de les Abelles, el pressupost és de 400.000 euros, la més petita de tot el projecte, i l’Ajuntament ha anunciat que assumirà la rehabilitació amb fons propis. Ara caldrà veure si les institucions donen suport a la resta del projecte del Balcó de la Riera, especialment la transformació de l’entorn de l’antiga masia de Can Fatjó, on es vol construir un mirador i que compta amb un pressupost de 2 milions d’euros. 

Més arbres i vegetació i la millora dels camins

Les accions que l’Ajuntament ha anunciat que es faran en aquest espai natural són el reforç de masses arbòries i arbustives, la supressió d’espècies invasores, la millora i estabilització de camins, la millora de la zona infantil i la zona d’esbarjo per a gossos i la introducció d’una zona de pícnic. 

El torrent de les Abelles està ubicat entre el pont del Ferrocarril, el carrer de la Perla, el passeig de la Riera, el carrer de Luxemburg i l’avinguda Cova Solera, i té una superfície de 55 m2. Aquesta zona verda presenta actualment camins espontanis desestructurats, residus i espècies invasores.

També hi haurà actuacions impulsades pel Consell dels Infants

A banda de la rehabilitació del torrent de les Abelles, l’espai també inclourà, a la part més propera a la riera, una actuació que respon a una iniciativa del Consell dels Infants i els Adolescents. Es tracta de la creació de quatre espais: una zona d’espera amb bancs, taules i paviments de sauló, una altra zona de pictogrames que reproduirà hexàgons i ruscs d’abelles, una zona de pícnic i nou arbrat i un espai de cal·listènia, una nova modalitat d’esport a l’aire lliure. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES