Més d’un miler de persones visiten la Fira del Dia de la Terra

Imagen noticia
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc
23 de abril de 2018
Imagen noticia
Manolo González guanya el Triatló de Peñíscola en la seva categoria
25 de abril de 2018

Més d’un miler de persones visiten la Fira del Dia de la Terra

Imagen noticia

La Fira del Dia de la Terra, acte central de la programació del Dia de la Terra que va tenir lloc aquest dissabte, va atraure més d’un miler de visitants, que es van apropar per gaudir de les diferents activitats mediambientals, culturals i gastronòmiques que es van organitzar. A més, la Fira va comptar amb una mostra de productors agrícoles i apícoles locals, i un mercat de comerços ecològics de Rubí.

Per primera vegada, el canvi d’ubicació de la fira -que fins ara se celebrava a les places Catalunya i del Doctor Guardiet i enguany s’ha traslladat a les places Pearson i Nova Estació- va tenir un impacte positiu entre els visitants, segons han destacat des de l’organització.

Una de les iniciatives més ben valorades ha estat ‘De l’hort a taula’, que «s’ha consolidat com una de les activitats estrella de la fira», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. El taller de construcció d’hotels d’insectes, una de les novetats d’aquesta edició, també va ser un èxit de públic.

La fira va tornar a oferir activitats com ‘Ballar de peus a terra’, ‘Puja al carro de Sant Antoni’, una mostra de productors i de maquinària agrícola i l’ecoespai gastronòmic, entre altres. També hi va haver novetats, com la finestreta energètica o un concert de Sergi Estella de ferralla i rock’n’roll.

El cap de setmana el va completar una jornada de recuperació de l’entorn de la font de Can Moritz, que va tenir lloc aquest diumenge, Dia de la Terra.

Per Rodríguez, «amb la celebració del Dia de la Terra volem ampliar el moviment ambiental per aconseguir un entorn saludable i sostenible. I que hi hagi tanta gent que vingui a participar en les diferents propostes programades és un bon indicatiu».

Els actes per celebrar el Dia de la Terra continuen fins dijous. Aquest dimecres s’ha programat l’ecotaller ‘Vivint el medi ambient en família’ i un nou Dimecres Manetes, mentre que dijous tindrà lloc un nou taller de Bibliolab: canvi climàtic i efecte hivernacle.