Ruta literària de l’AEUR per la Barcelona de Montserrat Roig

Imagen noticia
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc
23 de abril de 2018
Imagen noticia
Manolo González guanya el Triatló de Peñíscola en la seva categoria
25 de abril de 2018

Ruta literària de l’AEUR per la Barcelona de Montserrat Roig

Imagen noticia

L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí va organitzar dijous de la setmana passada una ruta literària per la Barcelona de l’escriptora Montserrat Roig, nascuda a la dreta de l’Eixample el 13 de juny del 1946 en el si d’una família burgesa liberal.

La sortida, conduïda per Maria Nunes, va arrencar al claustre de la facultat de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat, on es va llicenciar l’autora en Filosofia i Lletres l’any 1968.

El recorregut va continuar fins al Teatre Coliseum, ja que Roig va ingressar en els anys 60 a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, on va conèixer M. Aurèlia Capmany, en una amistat que duraria tota la vida. Després, va seguir fins al Col·legi de Periodistes, a la Rambla de Catalunya, on es va explicar la seva faceta com a periodista. Durant la ruta, es van llegir diversos relats periodístics com els de l’obra ‘El temps de cireres’ o ‘Els catalans als camps nazis’. Després, es van dirigir fins al carrer Bailèn, parlant dels llibres ‘L’hora violeta’ o ‘Cant de joventut’, on es troba la seva escola de primària, davant de la casa on va néixer i a prop d’on va viure els darrers anys de la seva vida.