Més d’una vintena de famílies dels Avets participen en una prova pilot d’autoconsum solar

david jimenez
David Jiménez aconsegueix el bronze als 100 m en el Campionat de Catalunya Sub-23
27 de junio de 2022
gegants
Els geganters del Club Amics participen en la XXX Trobada de Nanos i Gegants de Vinaròs
27 de junio de 2022

Més d’una vintena de famílies dels Avets participen en una prova pilot d’autoconsum solar

Redacció

L’Associació de Veïns dels Avets i el Rubí Brilla han impulsat a la urbanització un projecte per impulsar l’autoconsum solar al qual s’hi han afegit 25 famílies. D’aquestes, n’hi ha 10 que ja tenen les plaques solars instal·lades a casa seva i en funcionament i la resta es farà durant els propers dies. 

El projecte es va posar en marxa al setembre i es van produir diverses trobades i reunions per explicar als veïns d’aquesta zona com instal·lar plaques fotovoltaiques. Hi havia l’opció de fer-ho a través d’un projecte d’autoconsum o bé de forma individualitzada, que finalment ha estat l’opció triada. Segons han explicat els mateixos veïns i el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, actualment la legislació no facilita l’autoconsum compartit, perquè no és prou flexible. 

De moment, han estat 25 les famílies que han apostat per iniciar la transició energètica a casa seva i instal·lar plates fotovoltaiques. Amb l’actual pujada de la llum, això pot suposar estalvis econòmics molt importants, però el que més destaca l’alcaldessa, Ana M. Martínez, és la reducció de les emissions: “Aquesta experiència és molt positiva, l’estalvi és molt important, però sobretot el que és més important és la reducció de gasos”. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha insistit que ara és el moment de fer aquest pas pels avantatges fiscals i els ajuts que ofereixen les diferents administracions: “El moment de fer el pas és ara, no només pels avantatges fiscals, sinó també per les subvencions que hi ha de la Unió Europea”. 

Per aquest motiu, la intenció del consistori és replicar aquesta prova pilot a la resta d’urbanitzacions de la ciutat. De moment, a Can Vallhonrat ja s’ha fet una primera trobada entre tècnics del Rubí Brilla i el veïnat. Al setembre, està previst fer tres trobades més amb la resta d’urbanitzacions de la ciutat i l’objectiu final és facilitar el procés a tots els veïns de Rubí que viuen a les urbanitzacions per tal que tinguin totes les facilitats possibles per sumar-se a l’autoconsum solar.

Impulsen una xarxa d’autoconsum energètic al barri dels Avets