Milers de persones gaudeixen de la 20a Fira del Joc i de l’Esport al carrer

Cartes de la ciutadania
14 de septiembre de 2018
Imagen noticia
Tiamat Teatre porta a La Sala l’obra ‘Mandala dreams’, una crítica als mitjans de comunicació i al poder
18 de septiembre de 2018

Milers de persones gaudeixen de la 20a Fira del Joc i de l’Esport al carrer

Imagen noticia

Milers de persones han passat aquest dissabte per la rambla del Ferrocarril per gaudir de la 20a edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, organitzada per l’Ajuntament i una vintena d’entitats i col·lectius de la ciutat. Els infants i les seves famílies han pogut participar en un gran nombre d’activitats lúdiques i esportives que tenien per objectiu reivindicar els beneficis educatius del joc i el valor del carrer com a espai de convivència.

Per primer cop, el Consell dels Infants i Adolescents i el Consell Consultiu de la Gent Gran han compartit un estand a la rambla del Ferrocarril. Els dos òrgans participatius han proposat als infants que es fessin fotografies amb els seus avis o amb membres del Consell Consultiu de la Gent Gran ─se n’han fet al voltant de 200─ i també han col·laborat en l’organització d’una divertida gimcana.

Entre les novetats d’aquest any, ha destacat la participació del Bòjum i dels gegantons de Rubí, que han desfilat acompanyats pel vehicle The Nets de la Companyia La Tal, així com un muntatge musical i un trencaclosques matemàtic que han estat dues de les propostes amb més èxit de la trobada. A més, diverses entitats s’han estrenat a la fira, com és el cas d’alguns col·lectius de l’àmbit de la cooperació que han contribuït d’aquesta manera a llençar un missatge a favor de la diversitat.

«La importància del joc és vital i, com bé diu el lema d’aquest any, aquest no té edat», ha manifestat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

En el marc de la fira, els membres del Consell dels Infants i Adolescents han fet dues lectures del Manifest pel Dret a Jugar, mitjançant el qual han reivindicat més espais per a adolescents separats dels espais per a infants, que es creïn nous llocs per jugar i que no s’eliminin els existents.