Imagen noticia
El govern acusa els partits de l’oposició de «demagògia»
8 de febrero de 2018
Imagen noticia
Una trentena d’aturats podran trobar feina a través del ‘Fem Ocupació per a Joves’
12 de febrero de 2018

Millorem l’illa de vianants

Imagen noticia

Des de l’Ajuntament hem iniciat unes obres de millora a l’illa de vianants, a l’eix Doctor Robert – Maximí Fornés. I a partir de la setmana vinent comencem les actuacions previstes a l’entorn del Mercat. Es tracta d’uns treballs amb els quals volem avançar cap a un dels nostres objectius de mandat: recuperar el carrer per a les persones. Volem fer de Rubí una autèntica ciutat dels infants, on els nens i les nenes puguin jugar i gaudir de l’espai públic de forma segura. Ells, i també la resta de la ciutadania. Tots i totes mereixem uns carrers i places on puguem passejar i gaudir de tot allò que ens ofereix la ciutat.

Aquestes obres, que ascendeixen a més d’un milió d’euros, són el paquet d’actuacions més important que s’ha fet al centre en els darrers anys. I estem segurs que representaran una autèntica transformació a la ciutat, ja que homogeneïtzarem aquests carrers amb altres vies del centre incorporades fa temps a l’illa de vianants.

Totes aquestes millores, que passen per convertir la majoria dels carrers inclosos al projecte en vies de plataforma única, crear zones d’estada pels vianants, renovar la xarxa d’il·luminació i substituir l’arbrat que es troba en males condicions, entre d’altres actuacions, tenen per objectiu consolidar l’illa de vianants com a eix peatonal del centre de la ciutat.

Les obres permetran tenir una illa amb un entorn urbà de qualitat i més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i, sobretot, permetran oferir més seguretat a les persones que hi transitin.

Som conscients de les molèsties que unes obres d’aquestes característiques poden ocasionar als veïns i veïnes i al conjunt de la ciutadania, tenint en compte que el centre de Rubí és el lloc de major pas per part dels rubinencs i les rubinenques. Per aquesta raó hem sigut molt curosos a l’hora de planificar els treballs, dividint les obres en diferents fases per minimitzar els seus efectes sobre la ciutadania. També hem negociat amb els operadors dels aparcaments soterrats de Salvador Allende i Onze de Setembre uns abonaments a preu reduït pels afectats, perquè tinguin una alternativa per aparcar els seus vehicles mentre durin les obres del seu tram de carrer.

Estem convençuts que aquestes actuacions acabaran repercutint en una millora notable per als comerços de Rubí. Mentrestant, però, és obvi que unes obres d’aquest tipus poden generar molèsties també als propis botiguers. En aquest sentit, celebrem la iniciativa de l’entitat Comerç Rubí, que ha posat a disposició dels clients de les botigues associades 4.000 tiquets de pàrquing amb l’objectiu de mitigar aquests perjudicis, que són temporals.

Des de l’Ajuntament confiem que aquest projecte acabarà significant una millora en la qualitat de vida dels rubinencs i rubinenques, així com una nova oportunitat per als comerços de la ciutat.