Mor Jordi Quintas, Síndic de Greuges de Rubí del 2004 al 2010

Imagen noticia
El Ple desencalla la licitació del contracte de residus i neteja viària
6 de abril de 2019
Imagen noticia
L’escriptora rubinenca Marta Gracia Pons presenta ‘El olor de los días felices’
9 de abril de 2019

Mor Jordi Quintas, Síndic de Greuges de Rubí del 2004 al 2010

Imagen noticia

Jordi Quintas i Safons, qui va ser Síndic de Greuges de Rubí entre el 2004 i el 2010, ha mort aquest dissabte. Quintas, molt implicat amb la ciutat, va assumir la Sindicatura substituint Jordi Xercavins, qui havia ostentat aquest càrrec del 2000 al 2002.

Des del primer dia es va posar a disposició de la ciutadania per traslladar al consistori les queixes que li feien arribar els rubinencs i les rubinenques des de l’empatia, el rigor i la professionalitat. Va ser pioner a Rubí en assumir la tasca de divulgació de la Sindicatura com a part de les seves funcions. La seva capacitat de diàleg i escolta activa i el seu profund coneixement del territori el van convertir en un gran mediador respectat per tothom i, com havia anunciat el dia del seu nomenament, va ser «un corcó» amb l’Ajuntament per tal de millorar les relacions entre aquesta i la ciutadania.

Tot i que el mandat de Quintas va finalitzar el maig del 2009, es va mantenir un any més en el càrrec en funcions fins que el Ple no va nomenar una substituta, que va ser Maria Palau. Quintas va continuar participant activament com a Síndic Emèrit al Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, on era una persona molt estimada.

L’actual Síndica, Milagros Calleja, ha lamentat la seva pèrdua i l’ha destacat com «un referent, un mestre i, per damunt de tot, una bona persona». L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha agraït «la feina desinteressada de Jordi Quintas, escoltant la veu de la ciutadania des del seu càrrec de Síndic, una tasca que va dur a terme sempre amb dedicació i passió per la ciutat».

Nascut a Vilanova, Jordi Quintas va arribar a Rubí de ben petit i sempre afirmava amb orgull: «Sóc rubinenc». Molt implicat a la ciutat, als anys 60 va ser un dels promotors de l’anomenat Grup 64, que va treballar per reactivar la vida cultural a la ciutat fins que la repressió franquista va fer que es dissolgués.