La CGT denuncia l’Ajuntament per assignació fraudulenta de funcions de la cap de Recursos Humans

Imagen noticia
El Ple desencalla la licitació del contracte de residus i neteja viària
6 de abril de 2019
Imagen noticia
L’escriptora rubinenca Marta Gracia Pons presenta ‘El olor de los días felices’
9 de abril de 2019

La CGT denuncia l’Ajuntament per assignació fraudulenta de funcions de la cap de Recursos Humans

Imagen noticia

A finals de gener, el sindicat CGT i l\’Alternativa d\’Unitat Popular (AUP) van demanar el cessament de la cap de Recursos Humans (RH) de l\’Ajuntament de Rubí, M. Ascensión Díaz, en considerar que la contractació s\’havia fet de forma irregular. També van fer públic que la persona que ocupa el càrrec està imputada en la peça 31 del Cas Mercuri que estudia un possible delicte contra l\’administració pública, tràfic d\’influències, malversació de cabals públics i malversació, en el qual també està imputat Manuel Bustos.

Ara, la CGT ha fet un pas més enllà i ha decidit presentar un recurs contenciós administratiu perquè considera que l’assignació de la cap de RH de l\’Ajuntament de Rubí ha estat fraudulenta. La secció sindical considera que s\’han produït un seguit d\’irregularitats en la seva contractació, entre les quals destaca el fet que M. Ascensión Díaz no té la categoria que estableix la llei per assumir les funcions que actualment està desenvolupant.

L\’actual cap de RH va accedir a l\’Ajuntament el novembre de 2017 per ocupar, a través d\’una comissió de serveis d\’un any de durada prorrogable a un any més, un lloc de tècnica mitja de recursos humans. Aquesta comissió de serveis es va produir després que el Consorci de Residus del Vallès Occidental, on treballava Díaz, l\’autoritzés.

Segons argumenta la CGT, les circumstàncies que s\’han donat al voltant de la contractació \»emmascaren una situació fraudulenta\», ja que l\’alcaldia va atorgar a l\’octubre de l\’any passat les funcions de cap de Recursos Humans, que correspon a un Tècnic Superior, una tasca per la qual M. Ascensión Díaz ni disposa de la titulació adequada ni ha estat autoritzada pel Consorci de Residus del Vallès i que a més li ha suposat un increment substancial de sou.

El sindicat considera que la provisió del lloc de feina de cap de Recursos Humans s\’hauria d\’haver fet a través d\’un concurs-oposició, com ja es va fer amb tres llocs de treball relacionats amb Secretaria General i Serveis Jurídics a principis del 2019. A més també critiquen que en cap cas es pot esgrimir una necessitat urgent la provisió de la plaça, com argumenta el govern, perquè l\’oferta va ser publicada al BOPB fa tres anys i durant tot aquest temps s\’ha pogut convocar el concurs-oposició, però no s\’ha fet.

De moment, l\’Ajuntament de Rubí encara no ha fet cap pronunciament respecte a aquesta denúncia.