Mor un jove a Rubí per un traumatisme al cap en circumstàncies estranyes

palestina rubí solidari
Concentració en rebuig a l’assassinat d’una periodista palestina per part de l’exèrcit d’Israel
13 de mayo de 2022
intoxicació
Una trentena de persones afectades per una intoxicació alimentària en una festa privada a Rubí
15 de mayo de 2022

Mor un jove a Rubí per un traumatisme al cap en circumstàncies estranyes

Redacció

Un jove de 32 anys va morir al març després de tres mesos ingressat per culpa d’un traumatisme cranioencefàlic. El 21 de desembre, Jofre va ser trobat a les 6 del matí semiinconscient a les escales que condueixen a l’aparcament de l’edifici on vivia, al carrer Pitàgores. Quan va arribar a l’hospital, les proves van indicar que patia un traumatisme cranioencefàlic greu i li van induir un coma. Després de diverses operacions, al març finalment va morir per complicacions derivades de la fractura cranial.

Quan es van produir els fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per esclarir l’origen del traumatisme i després d’interrogar alguns testimonis van determinar que Jofre, que la nit dels fets s’havia pres algunes cerveses, havia caigut per les escales i s’havia donat un fort cop al cap.

Es dona la circumstància que a les 4 de la matinada, dues hores abans que un veí el descobrís a l’escala, va passar una patrulla dels Mossos d’Esquadra pel carrer Pitàgores. Segons expliquen els agents, el van veure arrepenjat a un cotxe, just al costat de casa seva, i li van preguntar si necessitava ajuda. Ell va contestar que no i va marxar en direcció al seu portal. A l’immoble hi ha una càmera de seguretat, però no estava en funcionament i, per tant, no pot aclarir què va passar.

Un veí va trobar el jove, que havia format part d’una banda llatina, semiinconscient en unes escales

Quan es van produir els fets, Jofre estava en règim obert complint condemna per un atac a Terrassa el 2009, quan formava part d’una banda llatina, els Latin Kings. Segons expliquen diversos testimonis, quan el jove va sortir de la presó va decidir refer la seva vida i deixar enrere la seva relació amb les bandes llatines. Tenia una feina fixa de carreter en una empresa de Terrassa i vivia amb els seus pares al carrer Pitàgores.

El jutge encarregat de portar el cas va dictaminar, quan ell encara era viu, sobreseure la causa i donar per vàlida la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Fonts del seu entorn, però, demanen que s’investigui més profundament què va passar aquella matinada, perquè tenen sospites que podria ser una venjança. Segons apunten alguns testimonis, un membre de la banda es va posar en contacte amb ell setmanes abans per demanar-li que reingressés al grup. Jofre, que era conegut a Rubí amb el sobrenom del Dolar, s’hi va negar.

Després de la seva mort a l’hospital, un jutjat de Terrassa ha obert d’ofici unes diligències, que ara estan pendents de proves complementàries de l’autòpsia per poder determinar quin és l’origen de la ferida cranioencefàlica que li va provocar la mort. Els Mossos han dit que si apareixen noves proves, no descarten reobrir el cas. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *