Nou catàl·leg de serveis per a persones amb diversitat funcional

Imagen noticia
ICV dona veu a les diferents violències masclistes amb la performance audiovisual ‘Tacada’
27 de noviembre de 2017
Imagen noticia
La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí comença a caminar
29 de noviembre de 2017

Nou catàl·leg de serveis per a persones amb diversitat funcional

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha editat un catàleg de serveis adreçat a les persones amb diversitat funcional i les seves famílies per tal que el col·lectiu pugui conèixer les diferents opcions que té a la ciutat en relació a l’oci, la salut, l’educació, l’accessibilitat, l’esport, l’habitatge i els recursos, entre altres.

La guia es divideix en l’àmbit de la infància i la joventut, els adults i la gent gran, ja que cadascun d’aquests col·lectius té necessitats diferents, tot i que algunes són compartides: “Són recursos que ofereix tant l’Ajuntament com entitats concretes de la ciutat”, explica la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, que considera que el catàleg és un punt de partida per veure “quines activitats manquen a la ciutat i fer noves propostes”.

El catàleg, que incorpora codis QR per tal d’anar actualitzant-lo, també inclou horaris, adreces i telèfons informatius i una guia sobre quines són les prestacions a les quals poden accedir les persones amb diversitat funcional i com sol·licitar-les.

Un dels àmbits amb més informació és el de l’oci, el lleure i l’esport, que inclou propostes de Rubí i també d’altres poblacions de la comarca. El document també ofereix informació sobre les diverses entitats i associacions que treballen a la ciutat, com l’Associació per la Diversitat Intel·lectual de Rubí, RubíTEA, relacionada amb el trastorn de l’espectre autista, AVAN, que ajuda les persones afectades per malalties neurològiques o la Creu Roja.

Dia dels drets de les persones amb discapacitat
La presentació del catàleg coincideix amb la celebració el 3 de desembre el Dia internacional dels drets de les persones amb diversitat funcional. Dins d’aquestes activitats, està previst un taller plàstic el dissabte a les 11 hores a l’Ateneu i la projecció a La Sala a les 19 hores de l’obra ‘El silenci d’Hamelin’, un espectacle que serà gratuït.

Pel 3 de desembre, està prevista una festa a la plaça Catalunya a partir de les 11 i fins a les 14 hores, que inclourà una xocolatada, taules amb informació, tallers, actuacions musicals i lectura de textos. “Volem fer visibles els drets del col·lectiu, que tinguin un desenvolupament a la vida el més autònom possible” a través d’una “ciutat inclusiva”, afirma la regidora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *