VR acusa el govern de no concretar les partides del pressupost del 2018

Imagen noticia
ICV dona veu a les diferents violències masclistes amb la performance audiovisual ‘Tacada’
27 de noviembre de 2017
Imagen noticia
La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí comença a caminar
29 de noviembre de 2017

VR acusa el govern de no concretar les partides del pressupost del 2018

Imagen noticia

El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) ha criticat la proposta de pressupost de l’equip de govern de cara al 2018 i que es preveu que vagi a votació el 14 de desembre al Ple. Pel portaveu de la formació independent, Antoni García, es tracta d’un pressupost «continuista, similar als dels 10 anys anteriors», si bé reconeix que s’han inclòs «alguns matisos» que fan que «sigui el menys dolent dels tres d’aquest mandat».

Per VR, és positiu l’augment del capítol d’inversions dins del pressupost, que ara representa el 5% del total, tot i que García destaca que encara està lluny de la mitjana comarcal. També veu amb bons ulls la inversió d’1,2 milions d’euros en habitatge i l’inici d’un procés participatiu per elaborar els comptes del 2018 amb una partida reservada de 200.000 euros.

Tot i això, el portaveu de VR critica que cap d’aquestes tres propostes concreta com es gastaran els diners. En el cas de la inversió, assenyala que hi ha una partida d’1,5 milions d’euros en obres no definides. En relació a l’habitatge, afirma que no queda clar en quin àmbit es farà la inversió, una crítica compartida amb altres grups de l’oposició. I pel que fa al procés de participació, VR lamenta que no hi hagi concreció sobre com serà el procés de participació i quants projectes es podran presentar: «El pressupost ens genera molts dubtes i desconfiem del govern socialista».

Pel que fa a les propostes pròpies, el grup municipal subratlla que són les mateixes que a l’inici del mandat: incrementar els ajuts per pagar l’IBI, reduir la despesa de lloguers d’edificis, disminuir el dèficit de l’Escola de Música i de l’Escola d’Art i Disseny i reduir el pressupost de Comunicació, proper als 800.000 euros. En relació a això, Toni Bernal, de Veïns per Rubí, considera que «l’aparell de propaganda de l’alcaldessa li surt molt car al contribuent».

Pel que fa a les negociacions per aprovar el pressupost, García ha dit que «no n’hi ha hagut» i dona per fet que els comptes s’aprovaran amb el suport dels regidors del PP, C’s i els tres regidors no adscrits, com ja va passar l’any passat.