Nou èxit del Festival Addictes al Microteatre, que es consolida en la seva quarta edició

Una delegació de cinc alumnes del Col·legi Balmes viatja a Croàcia per la segona trobada el projecte Erasmus+
13 de mayo de 2019
Imagen noticia
Manifestació contra les llistes d’espera i per reclamar més recursos sanitaris a Rubí
15 de mayo de 2019

Nou èxit del Festival Addictes al Microteatre, que es consolida en la seva quarta edició

Imagen noticia

L\’Espai Jove Torre Bassas s\’ha quedat petit aquest cap de setmanaen la quarta edició del festival d\’obres de petit format Addictes al Microteatre. Unes 240 persones van gaudir de quatre funcions repartides durant les tardes de dissabte i diumenge, entre les quals hi havia molt jovent rubinenc, però també bastants adults. Les 8 obres representades tenien com a eix central l\’amor, representat amb històries molt diferents des dels gèneres del drama, la comèdia, drama, thriller i musical.

Dissabte es van representar els espectacles \’Això no és una peça breu de teatre (sobre l\’amor i la justícia)\’ de la companyia Fata Morgana; \’Clic\’ de Fora del paper; \’Lo que nunca te dije\’, per Microexplicarte; i \’Almas en espera\’, de la mà de l\’Escola Memory. A l\’endemà, va arribar el torn de \’Infectados\’ de la companyia Ojo Peligro; \’Lo que no debí decirte en nuestra primera cita\’, per Escena 13; \’Call me Burroughs\’, de Tiamat Teatre; i Obrint Portes\’ a càrrec de Parapapà.

Les obres representades estaven guionitzades i interpretades per joves actors vinculats a Rubí, integrants de diferents companyies teatrals molt petites que es mouen sovint pels circuits de microteatre de Barcelona, algunes d\’elles participants en totes les edicions del festival com Escena 13 o Fata Morgana. El públic, dividit en quatre grups, realitzava un recorregut rotatiu per diferents sales de la Torre Basses on es representaven les diferents obres, per tal que tothom pogués veure totes les obres representades, d\’una duració aproximada de 15 minuts.

Una de les obres que més va divertir el públic va ser \’Infectados\’, un musical protagonitzat per Irene Tínez i Joan Scufesis que patien un virus amb el qual només podien expressar-se cantant. L\’ús de cançons ben conegudes i l\’expressivitat dels actors va fer esclatar moltes rialles entre el públic. \’Call me burroughs\’ de Tiamat Teatre (dirigida i interpretada per Imanol Fernández) va ser una de les sorpreses del festival, espectacle on el públic estava amb els ulls embenats i havia de participar activament en la funció. Entre les obres més aclamades pel públic està \’Obrint Portes\’ de Parapapà, interpretada per Joel García, Sergi Merchán i Claudia Prat. El seu original guió reflecteix la història d\’un matrimoni a punt de divorciar-se atrapat dins un ascensor, espai que cobra vida i es converteix en un dels protagonistes.

Per primera vegada, aquesta edició del festival ha esgotat entrades uns dies abans, fet que confirma que aquesta proposta s\’ha convertit en una activitat consolidada dins la programació cultural de Rubí. Des de l\’organització tenen la intenció de repetir aquest esdeveniment entre dues i tres vegades a l\’any. Entre els assistents estava l\’alcaldessa, Ana María Martínez, qui va afirmar que les obres d\’enguany tenen un \»nivell de qualitat alt\», fet que atreu cada vegada més públic no només de Rubí sinó també d\’altres municipis veïns.