Nou programa d’activitats dirigit a la gent gran amb visites culturals, formació i cursos de salut

Imagen noticia
Arrenquen les obres d’adequació de la cruïlla entre la C-1413 i l’avinguda Molí de la Bastida
14 de enero de 2020
Imagen noticia
Mostra al Celler sobre el patrimoni industrial català recuperat
16 de enero de 2020

Nou programa d’activitats dirigit a la gent gran amb visites culturals, formació i cursos de salut

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la programació estable dirigida al col·lectiu de la gent gran i que porta per títol ‘Gaudeix de la vida en gran!’. Es tracta d’un conjunt d’activitats dirigides a la població major de seixanta anys i que s’estructura en quatre eixos d’activitats: Coneixement cultural; Activitat física i saludable; Expressió, creativitat i cultura digital; i Formació.

En l’apartat cultural s’han programat les dues visites temàtiques ‘Desenterrant el silenci, Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar’ (4/03) i ‘Realisme versus Bucolisme’ (7/05), a més de visites guiades al Monestir de Sant Cugat (24/04), a l’Observatori Fabra (28/05) i a les esglésies de Sant Pere de Terrassa (19/06).

Pel que fa a l’activitat física, s’han programat dos cursos a la Biblioteca, un de mindfulness, que comença el 19 de març i un altre de sexualitat, que arrenca el 20 de març. També hi haurà les sessions d’activitat física ‘Activa’t’, dos dies per la setmana en diferents equipaments. Aquesta és l’única activitat de la programació que no és gratuïta i a la qual cal inscriure’s a l’Oficina d’Esport de l’Escardívol.

A banda, també hi ha un taller de teatre fòrum per desmuntar estereotips sobre les persones grans i un taller d’expressió artística, a més de tallers d’autoestimulació cognitiva i propostes com ‘Anglès per viatjar’ o ‘Voluntariat TIC’.

Per últim, amb relació a les activitats formatives, s’ofereixen els tallers d’estalvi energètic que fa el Rubí Brilla, sessions de lectura en veu alta, clubs de lectura a la Biblioteca i un taller de memòria.

Per tal d’inscriure’s a les activitats i tallers, els interessats poden anar al carrer Prim els dimarts i dimecres de 16 a 18.30 hores i divendres d’11 a 13 hores. Un cop tancar el període d’inscripcions el 15 de febrer, es podrà consultar per telèfon si hi ha places sobrants a través del 93 588 70 77 o bé al 606 300 708.