Nova edició del programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys

El rubinenc Roger Quesada participa amb la selecció espanyola en un torneig internacional
5 de noviembre de 2021
L’Ajuntament vol desallotjar l’acampada reivindicativa de la PAH
5 de noviembre de 2021

Nova edició del programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys

L’any passat, tots els participants van trobar feina. / Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, dirigit a persones més grans de 30 anys en situació d’atur i que visquin a Rubí i Castellbisbal.

Les persones candidates reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.125,83 €/mes per jornada completa) durant la duració del contracte, que pot ser a mitja jornada o a jornada completa i per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos.

Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per cadascuna de les modalitats contractuals. Les contractacions es podran dur a terme fins al setembre del 2022.

El Programa 30 Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys o més proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Com a novetat, en aquesta convocatòria, el 25% de les persones beneficiàries han de ser aturades de llarga durada i el 60% han de ser persones de més de 45 anys en situació d’atur.

El 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Les persones interessades poden optar a les ofertes de treball que hi estan vinculades al web de Rubí Forma. Cada oferta emmarcada en aquest programa s’identifica amb el text 30 PLUA, tant al lloc de treball ofert com en la descripció de l’oferta. Les empreses interessades a participar s’han de posar en contacte amb l’Oficina de Formació del Rubí Forma.

Totes les persones que van participar en el programa l’any passat van trobar feina. La mitjana d’edat dels beneficiaris va ser de 44 anys amb candidats que tenien entre 38 i 55 anys, que van ser contractats a Rubí (41%) i Castellbisbal (21%). Un 59% dels participants van ser homes. Els llocs de treball que van ocupar eren administratiu, operari en diferents sectors industrials, mosso de magatzem, personal d’assegurances i auxiliar d’atenció mèdica, entre altres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *