Nova ordenança de residus per ajudar a mantenir la ciutat neta

El Ple de l’Ajuntament de Rubí condemna l’atac de Rússia a Ucraïna i demana mediació a la UE
25 de febrero de 2022
El festival Primavera Pop tornarà a l’Escardívol el 2 d’abril
25 de febrero de 2022

Nova ordenança de residus per ajudar a mantenir la ciutat neta

Redacció

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una nova ordenança de residus que ha de permetre millorar els serveis de recollida i neteja viària i incrementar el reciclatge. La nova ordenança regula tres àmbits: la prevenció de residus, la seva gestió i la neteja viària. En el cas de la prevenció es posa especial èmfasi en el malbaratament alimentari, els residus plàstics d’un sol ús i la prevenció de residus en festes i actes populars, entre altres. 

Pel que fa a la gestió de residus, l’ordenança regula les recollides selectives, les recollides comercials i els serveis de deixalleria i en el cas de la neteja viària posa de rellevància el dret de la ciutadania de disposar d’un entorn net. “És la primera ordenança específica en aquest tema que té la ciutat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, que destaca que l’ordenança aposta “per la prevenció” i per la “corresponsabilitat per tenir una ciutat més neta”. 

L’ordenança estableix un règim sancionador de tres nivells. Es qualifica com una infracció lleu incomplir l’horari establert per a la recollida de les diverses fraccions; dipositar els residus en un contenidor o cubell diferent del que els correspon; no utilitzar les deixalleries municipals o els gestors autoritzats per al lliurament dels residus especials; o utilitzar les papereres per dipositar-hi les bosses d’escombraries, entre altres.

Es consideren infraccions greus utilitzar el servei municipal de recollida de residus si s’ha acreditat la recollida per mitjà d’un gestor privat; trencar o bolcar contenidors; impedir l’accés a l’establiment o dificultar la tasca a l’administració municipal o als seus inspectors, entre d’altres.

Per últim, es consideren infraccions molt greus cremar contenidors; exercir la coacció o l’amenaça sobre les autoritats o els inspectors; o reincidir en la comissió de faltes greus.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha aprovat una modificació del contracte de recollida i neteja viària i que actualment presta FCC, que suposa un augment de 2 milions d’euros. La modificació recull tot un seguit d’accions que l’empresa fa mesos que ja aplica per millorar el servei. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES