Les agents cíviques se centren en sensibilitzar sobre l’ús correcte dels contenidors

betlem cañizar
«(c)Olors de Rubí: qüestió de prioritats»
16 de abril de 2021
habitatge pisos
Obert el tràmit d’exposició pública del Pla local d’habitatge fins a finals de maig
16 de abril de 2021

Les agents cíviques se centren en sensibilitzar sobre l’ús correcte dels contenidors

Les agents cíviques es dediquen a informar i conscienciar la ciutadania sobre aspectes que tenen a veure amb la cura de l’espai públic i el bon veïnatge, així com traslladar als serveis municipals incidències que puguin detectar.

L’àmbit del Medi ambient és el que més iniciatives ha registrat, amb un total de 1.123. En aquest apartat es contemplen qüestions relacionades amb l’abocament de residus, el reciclatge i la neteja de la via pública. Gran part d’aquesta feina ha consistit en assenyalar l’incivisme i fomentar les bones pràctiques.

Per exemple, les agents detecten abocaments fora de contenidors i alerten per la seva recollida i d’altra banda, assenyalen amb un adhesiu els abocaments de deixalles on no correspon per conscienciar sobre l’impacte que té l’incivisme en l’espai públic. En aquest sentit, les agents han participat en una acció formativa conjunta amb el servei educatiu de Residus durant el mes de gener. L’acció va consistir en fomentar el coneixement entre els veïns del carrer de l’Escorial dels recursos que tenen a la seva disposició en matèria de residus. La iniciativa tenia l’objectiu de posar solució als problemes generats arran de la situació dels contenidors de la zona.

La salut pública és l’altre àmbit d’actuació que ha requerit més presència de les agents cíviques amb un total de 821 accions. En aquest espai, s’hi inscriuen les propostes relacionades amb la lluita contra la covid-19, així com accions relatives als problemes derivats d’animals, com poden ser coloms, gats i rates, entre altres.

Pel nombre d’actuacions, la mobilitat és el tercer sector que ha ocupat l’activitat del servei durant el primer trimestre de l’any. Vehicles mal estacionats o abandonats, així com la normativa que afecta els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets o les bicicletes, són els temes que han tractat els agents.

D’altra banda, les agents han dut a terme sis tallers entre alumnes de 3r i 4t de primària.