Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia

Imagen noticia
El Centro Aragonés de Rubí manté l’ofrena a la Verge del Pilar i la missa pel 12 d’octubre
9 de octubre de 2020
Imagen noticia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
14 de octubre de 2020

Noves mesures restrictives al Vallès Occidental per controlar la pandèmia

Imagen noticia

El Procicat ha aprovat una proposta de mesures especial a diversos municipis del Vallès Occidental per reduir l’augment de contagis de covid-19. Unes mesures que entraran en vigor quan es publiquin al DOGC i que s’aplicaran durant 15 dies.

Els municipis afectats són Rubí, Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Cerdanyola, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls. En aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

Tornada al teletreball
A més, les mesures inclouen intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció i garantir la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de mascareta obligatori; i adoptar les mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l’activitat sigui possible, caldrà potenciar l’ús del teletreball.

Restriccions en els aforaments
Els actes religiosos o civils com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament. En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració, s’eliminarà el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament a l’interior i l’exterior al 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments haurà de ser a la 1 h. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement el servei a domicili i les comandes per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com a l’aire lliure la distància física s’establirà en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà al 50%.

Dues noves defuncions per coronavirus a Rubí
Aquestes mesures arriben després que a tot Catalunya hagi augmentat el risc de rebrot durant els darrers dies fins a tenir un índex de 338, que en el cas del Vallès Occidental és de 305. En el cas concret de Rubí, l’índex és de 322 i la taxa de reproducció de la malaltia està per sobre de l’1, el que significa que la covid-19 està en expansió. Entre el 3 i el 9 d’octubre, s’han diagnosticat 109 casos positius de coronavirus, seguint la tendència iniciada a finals de setembre. A més, el dia 6 d’octubre van morir dues persones de Rubí per coronavirus, augmentant el nombre de defuncions per la covid-19 fins als 111. Tres d’aquestes defuncions s’han produït durant aquest mes.

Ara mateix, hi ha 12 pacients ingressats a l’hospital, dels quals un està a l’UCI. Des de l’inici de la pandèmia, s’han registrat a la ciutat 1.707 positius.