L’Ajuntament recorre al TSJC i al Suprem la sentència contra el Pla d’Extractives

Imagen noticia
El Centro Aragonés de Rubí manté l’ofrena a la Verge del Pilar i la missa pel 12 d’octubre
9 de octubre de 2020
Imagen noticia
Aprovades les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amplien les bonificacions i eliminen la zona blava
14 de octubre de 2020

L’Ajuntament recorre al TSJC i al Suprem la sentència contra el Pla d’Extractives

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha decidit interposar dos recursos de cassació contra la sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el Pla d’Extractives després d’una denúncia presentada pel Grupo Sánchez.

El consistori no està conforme amb aquesta decisió judicial i per això ha decidit recórrer al mateix TSJC i també al Tribunal Suprem. El govern va explicar aquest nou pas judicial en la darrera Mesa d’abocadors, que va tenir lloc la setmana passada.

A finals del 2016, l’Ajuntament de Rubí va aprovar el Pla especial urbanístic de regulació de les activitats extractives i la seva restauració, que va comptar amb el suport de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Una eina que pretenia posar ordre a les activitats extractives i evitar que aquestes es puguin convertir en futurs abocadors si no compleixen unes mesures restrictives.

De moment, la vigència del Pla d’extractives manté en suspens la tramitació del Pla Especial Urbanístic dels abocadors de Can Carreras i Can Balasc, que el Grupo Sánchez va presentar fa uns anys per poder arrencar l’activitat a Can Balasc. Això és així perquè, segons va explicar el consistori, encara que la sentència ha estat desfavorable, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha optat per mantenir-lo aturat.

La suspensió del PEU va obligar al Grupo Sánchez, a través de la filial AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, a presentar un Projecte d’Actuació Específica més restringit per obrir Can Balasc. Però el document va ser tombat per l’Ajuntament per manca de documentació. Ara, la suspensió del Pla d’extractives podria suposar una nova oportunitat per l’empresa per reprendre el projecte inicial per Can Carreras i Can Balasc.