Oberta la votació dels pressupostos participatius amb una vintena de propostes de la ciutadania

Imagen noticia
Un tram del carrer García Lorca serà de plataforma única per millorar-ne l’accessibilitat
2 de octubre de 2019
Cartes de la Ciutadania
4 de octubre de 2019

Oberta la votació dels pressupostos participatius amb una vintena de propostes de la ciutadania

Imagen noticia

La ciutadania ja pot votar a través de la plataforma digital Rubí Participa les seves opcions preferides entre la vintena de propostes seleccionades per invertir a la ciutat els 250.000 euros destinats als pressupostos participatius. Les propostes, realitzades pels mateixos ciutadans, han estat recollides durant tot l’any, validades pels tècnics municipals i ara se sotmeten a votació popular.

La majoria de les accions plantejades estan encaminades a millorar l’espai públic, especialment als barris i les urbanitzacions, però també hi ha propostes amb un caire més social, com l’ajut a les famílies de Rubí amb infants amb diversitat funcional. També qüestions de caràcter més ambiental, com ara una prova pilot per lluitar contra el mosquit tigre o la petició de plantar més arbres.

El total de propostes recollides era de 59, que després de passar per la validació dels tècnics s’han quedat en 19. Com no s’han superat les 25 propostes finalistes, totes han passat a la fase de votació.

En aquest procés participatiu, obert fins al 31 d’octubre, hi poden votar els rubinencs majors de 16 anys.

A banda dels 250.000 euros, els pressupostos participatius també inclouen una partida de 50.000 euros que es destinaran a les propostes dels infants i adolescents de la ciutat.

Projectes del 2018
Pel que fa als projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2018, que estava previst que s’executessin durant el 2019, dos ja s’han completat. Es tracta de la substitució de l’arbrat mort, que ha comportat que es canviïn 140 espècies, i la prova pilot d’enllumenat intel·ligent al passeig de Les Torres. Pel que fa a la construcció de la pista poliesportiva a Can Ximelis, l’obra es licitarà a l’octubre.