Obertes les inscripcions per participar en el 40è Cros Escolar

Imagen noticia
Un altre empat amb regust agredolç per al Rubí davant el Begues
5 de marzo de 2018
Imagen noticia
Vermut musical amb Big Band l’Antàrtida
7 de marzo de 2018

Obertes les inscripcions per participar en el 40è Cros Escolar

Imagen noticia

La Unió Atlètica Rubí (UAR) amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, impulsa la 40a edició del Cros Escolar, que tindrà lloc el 18 de març al bosc de Ca n’Oriol, com és habitual. La prova, oberta a tothom, s’ha endarrerit en el calendari, amb la intenció d’augmentar la participació i evitar el fred del gener. «Aquesta és una proposta esportiva que ens fa sentir orgullosos, perquè l’atletisme és important a Rubí», ha explicat el regidor d’Esports, Juan López.

A més del canvi de dates, també hi ha una altra novetat destacable en el Cros Escolar 2018 i és que, per primera vegada, es donaran premis als tres millors equips classificats. Així, els quatre primers classificats de cada escola o entitat tindran una puntuació per tal de fer una classificació. Una novetat que, pel regidor d’Esports, «dona més qualitat al Cros».

Els circuits que es faran pel bosc de Ca n’Oriol seran similars al d’altres edicions i les curses començaran ben d’hora, a les 9.30 hores, amb la sortida de la categoria Oberta. En aquesta categoria, hi poden participar les persones nascudes el 1999 i anteriors, consta d’un recorregut de 4.500 metres i té un cost de 3 euros.

La resta de proves, dirigides principalment als escolars, són gratuïtes: «Intentem fomentar el cros en l’àmbit escolar, més que no pas entre els federats», apunta el president de la UAR, Vicente Blasco.

Durant tot el matí se succeiran les curses de categories femenina i masculina entre els nascuts en els anys 2002 i 2009, amb recorreguts adaptats segons les edats.

Els tres primers classificats de cada cursa tindran un trofeu i es lliurarà una cantimplora metàl·lica als que quedin entre el quart i el desè lloc. A més, tots els participants guanyaran una medalla.

Inscripcions
Les inscripcions es faran únicament en línia a través d’un formulari que podran trobar a www.inscripcions.cat/40crosderubi. La data límit per apuntar-se és el 16 de març i s’espera superar el miler d’inscrits.

A banda, el Cros ja fa anys que organitza en paral·lel a les curses una recollida solidària d’aliments per a la Taula d’entitats d’inclusió social de Rubí. L’any passat es van recollir 300 kg.