La Policia Local incorporarà en els propers mesos 12 agents

Imagen noticia
Un altre empat amb regust agredolç per al Rubí davant el Begues
5 de marzo de 2018
Imagen noticia
Vermut musical amb Big Band l’Antàrtida
7 de marzo de 2018

La Policia Local incorporarà en els propers mesos 12 agents

Imagen noticia

Ja està en marxa el procés de selecció per cobrir 12 places d’agent de Policia Local de Rubí, 9 dels quals ho faran pel procediment de concurs oposició lliure i tres pel de concurs de mobilitat interadministrativa. Des de divendres passat, ja es poden presentar les sol·licituds per optar aquests llocs de treball.

Les places per concurs d’oposició lliure estan obertes a la ciutadania en general que compleixi els requisits establerts a les bases i les de mobilitat a agents d’altres cossos de policia destinats a Catalunya.

Els interessats en les places lliures han de tenir nacionalitat espanyola, ser majors d’edat i acreditar el títol de Graduat o Graduada en Educació Secundaria, Graduat o Graduada Escolar, Tècnic o Tècnica corresponent a cicles formatius de grau mitjà, Tècnic o Tècnica auxiliar corresponent a formació professional de primer grau o un altre d’equivalent superior.

També hauran d’estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B així com disposar del certificat de coneixements del nivell intermedi de català, certificat de nivell B2 del MERC (antic nivell B), entre d’altres requisits.

Les persones que participin en aquest procés i que superin el tall del tribunal qualificador hauran de dur a terme un curs formatiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i, després d’aquesta formació, hauran d’estar un total de 12 mesos al cos municipal en període de pràctiques.

81 agents
Segones les dades del Portal de Transparència de l’Ajuntament, a Rubí hi treballen 81 agents de la Policia Local i hi ha 18 places vacants. Dels que hi treballen, hi ha 64 que tenen una graduació d’agent, 12 caporals, 3 sergents i 2 inspectors.

I pel que fa a les vacants, n’hi ha 2 que són de caporal, 2 més de sergent i 14 d’agents.
Tot i que la població ha anat augmentant en els darrers anys, va ser durant els anys 2007 i 2008 quan hi va haver el màxim nombre d’agents treballant a la Policia Local, amb un total de 96 policials.