Obren la Biblioteca, les zones d’esbarjo per a gossos i alguns equipaments esportius

Imagen noticia
Una dotzena d’empreses inicien el projecte de millora de la competitivitat empresarial
5 de junio de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament comença els tràmits per la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal
9 de junio de 2020

Obren la Biblioteca, les zones d’esbarjo per a gossos i alguns equipaments esportius

Imagen noticia

Amb l’entrada de Rubí a la fase 2 aquest dilluns, es reobriran algunes instal·lacions que porten tancades des que es va decretar l’estat d’alarma, com la Biblioteca o les zones d’esbarjo per a gossos. També està previst durant aquesta setmana obrir El Celler i l’Aula Cultural i els equipaments esportius i es recuperarà l’horari habitual del cementiri.

La Biblioteca ha obert a partir d’aquest dilluns, però només per a préstecs i reserves amb cita prèvia. Les comandes s’hauran de fer a través d’un formulari en línia, als telèfons 93 699 84 53 i 93 588 70 00 (4416) o al correu electrònic [email protected] La Biblioteca ha adaptat tots els espais i serveis per extremar la seguretat de la plantilla i dels usuaris, que han d’anar sols i amb una bossa per poder endur-se els llibres, han d’anar amb mascareta i rentar-se les mans. No funcionaran el préstec interbibliotecari, el servei d’internet, la WiFi ni els lavabos.

També es reobrirà aquesta setmana el Celler i l’Aula Cultural, que podran rebre persones a partir de l’11 de juny en el seu horari habitual amb una limitació del 30% de l’aforament. Al Celler es podrà visitar l’interior de l’edifici, mentre que a l’Aula Cultural hi haurà una mostra d’obres d’artistes locals del fons municipal.

Un altre espai que obrirà a partir d’aquest dilluns són les àrees d’esbarjo per a gossos, que havien estat tancades al març. En canvi, els parcs infantils continuaran tancats.

També està previst que obrin durant els propers dies algunes instal·lacions esportives, com ara els camps de futbol de Can Rosés, Can Fatjó i el 25 de Setembre i la zona esportiva de Can Mir per a entrenaments. Els pavellons de La Llana i les instal·lacions de Can Rosés, a més de la pista Francesc Calvo també obriran per fer entrenaments. Les pistes d’atletisme de Can Rosés podran acollir entrenaments individuals fins a omplir un terç de la seva capacitat i amb cita prèvia. A les pistes de petanca de Cova Solera, Ca n’Oriol i Vallès podran anar dues persones per pista, i el circuit de radiocontrol podrà ser utilitzat per tres persones de forma simultània. El frontó de Ca n’Oriol només es podrà utilitzar de forma individual, amb reserva. Altres equipaments esportius, com la piscina de Can Rosés i l’skatepark de Can Sant Joan, així com altres pistes a l’aire lliure d’accés obert romandran tancats.

També està previst que durant els propers dies es recuperi l’atenció presencial a Serveis Socials amb cita prèvia. En aquests moments, l’atenció està centralitzada a l’edifici del carrer de General Prim i es limita als casos que no es poden gestionar adequadament de forma telefònica.

Nous horaris i flexibilització de les mesures
Pel que fa a canvis d’horari, el cementiri recupera els seus horaris habituals i tindrà algunes mesures de flexibilització, com ara la possibilitat que 25 persones podran assistir a una vetlla a l’aire lliure i 15 en espais tancats, mentre que als enterraments podran assistir-hi un màxim de 25 persones.

A partir de dimarts, es reactivaran les zones de càrrega i descàrrega a l’illa de vianants al seu horari habitual, ja que fins ara estaven anul·lades per facilitar la provisió de productes bàsics als comerços.
Pel que fa als autobusos, es podran ocupar la totalitat dels seients, però es mantindran les limitacions per als passatgers que viatgin drets: dues persones per metre quadrat.

Novetats de la fase 2
Durant la fase 2 del confinament es poden celebrar reunions de fins a 15 persones i s’eliminen les franges horàries a excepció d’aquelles reservades a la gent gran, que són de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h. Poden obrir els bars, restaurants i comerços de gran superfície amb una ocupació màxima del 40% i podran obrir les escoles unes hores al dia, però sense activitat lectiva, ja que el curs es finalitzarà de forma telemàtica.