Ofrena floral per commemorar el 90è aniversari de la Segona República

bus urbà
Rubí rep una subvenció d’uns 140.000 euros per sufragar part del cost del servei de transport urbà
14 de abril de 2021
benestar animal taula
Es crea la Taula de Benestar Animal per abordar la tinença d’animals
15 de abril de 2021

Ofrena floral per commemorar el 90è aniversari de la Segona República

Regidors del PSC, En Comú Podem, ERC i l’AUP van participar en l’ofrena a la plaça de la República. / Localpres-Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí va voler commemorar dimecres el 90è aniversari del naixement de la Segona República amb una ofrena floral en la qual van participar regidors del PSC, En Comú Podem, ERC i l’AUP, a més de les entitats Òmnium Rubí i l’Aula d’Extensió Universitària.
Per primera vegada, la celebració del Dia de la República s’ha convertit en un acte institucional, ja que sempre havia estat una iniciativa de diverses entitats i partits del municipi.

L’acte institucional ja estava previst el 2020, però la pandèmia va obligar a cancelar-lo. “Ho fem per moltes raons: per fer justícia a la nostra història i retre homenatge als valors que van sorgir en aquell moment”, va explicar l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

«Ho fem per moltes raons: per fer justícia a la nostra història i retre homenatge als valors que van sorgir en aquell moment»

Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí

La Segona República es va proclamar el 14 d’abril del 1931, dos dies després que les forces polítiques republicanes aconseguissin una gran representació a les eleccions municipals, especialment en ciutats com Barcelona o Madrid. La Constitució redactada i aprovada a finals del mateix any era un document que establia el sufragi universal, inclòs el femení, la laïcitat de l’estat i que preveia una reforma agrícola encaminada a posar fi als privilegis de l’aristocràcia.

Després d’uns anys convulsos a nivell polític, social i econòmic, l’aixecament militar del 1936 va acabar amb la jove República després de tres anys de guerra fratricida, que van anar seguits de gairebé quatre dècades de dictadura autoritària.