Rubí rep una subvenció d’uns 140.000 euros per sufragar part del cost del servei de transport urbà

mossos policia nacional
Escorcolls a Rubí en el marc d’una macrooperació policial contra el tràfic de drogues
14 de abril de 2021
Ofrena floral per commemorar el 90è aniversari de la Segona República
15 de abril de 2021

Rubí rep una subvenció d’uns 140.000 euros per sufragar part del cost del servei de transport urbà

A Rubí operen un total de 7 línies de bus urbà. / Ajuntament de Rubí – Localpres

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 139.483,34 euros del Ministeri d’Hisenda per a la prestació del servei de transport urbà de viatgers. Aquests diners permetran sufragar part del cost del servei, que ascendeix a uns 3.000.000 d’euros anuals, aproximadament. Per poder sol·licitar aquesta subvenció, és requisit indispensable que el municipi disposi d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que Rubí va aprovar el juny de 2020, fet que va permetre demanar l’ajut.

El servei de transport col·lectiu urbà de viatgers és de competència municipal i de prestació obligatòria per a municipis amb una població superior als 50.000 habitants. Com a totes les ciutats, aquest servei és deficitari, ja que els ingressos en concepte de venda de bitllets no cobreixen el cost del servei. En el cas de Rubí, el 2019 es van ingressar 968.018,23 euros en concepte de billetatge.

Les diferents administracions tenen establertes subvencions i ajudes per minimitzar l’impacte d’aquesta despesa i col·laborar en el finançament del transport urbà. A banda de la subvenció del Ministeri d’Hisenda, Rubí també ha rebut una subvenció a nivell autonòmic a través de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per valor de 319.382,67 euros. La resta del cost del transport públic urbà està sufragada per l’Ajuntament.