Pau Navarro s’acomiada com a regidor i fitxa com a assessor del govern

Bea Ortiz
Segona victòria del waterpolo femení a Tòquio, amb Bea Ortiz com a màxima golejadora
27 de julio de 2021
temps mort selecció
La selecció espanyola cau per la mínima davant Països Baixos, en un partit on la rubinenca Elena Ruiz deixa grans sensacions
28 de julio de 2021

Pau Navarro s’acomiada com a regidor i fitxa com a assessor del govern

Pau Navarro, regidor del grup municipal d’En Comú Podem (ECP), va renunciar a la seva acta de regidor durant la sessió plenària del mes de juliol, celebrada dijous passat. Navarro va donar el relleu així a Elena Montesinos, membre de Podem, acomplint l’acord de la coalició entre comuns i Podem.

El ja exregidor de Memòria Històrica, Ciutadania, Participació i Transparència ha estat fitxat poc després pel govern municipal com a nou assessor a l’equip de gerència. Segons fonts de l’executiu local, format per PSC i ECP, «hem volgut retenir el seu talent i aprofitar-lo a l’organització».

Navarro donarà suport com a assessor a les àrees de Personal, Drets Socials, Igualtat i Ciutadania i a PROURSA. Entre els projectes dels quals es responsabilitzarà hi ha el procés i les negociacions vinculades a la consolidació de la plantilla municipal i acompanyament a les polítiques relacionades amb Recursos Humans. L’exedil té formació i experiència en Recursos Humans i en gestió d’equips.

També assumirà el replantejament i la implementació de la Sindicatura de Greuges de Rubí, i donarà suport als treballs de coordinació de projectes estratègics d’habitatge, entre altres.

Crítiques de l’oposició
Diversos grups de l’oposició han criticat la incorporació de Navarro com a càrrec de confiança i han assenyalat que és un cas de ‘porta giratòria’, com apunten des de l’Alternativa d’Unitat Popular.

L’AUP considera «greu i profundament antidemocràtica la pràctica dels partits per a col·locar la seva gent en uns o altres càrrecs, de forma opaca i sense processos de selecció clars, públics i transparents». Per a la formació assembleària, la ciutadania denuncia aquest fet de forma recurrent i provoca «l’increment de la desconfiança en la política».

Pau Navarro ha estat dos anys com a regidor. / Arxiu

També critiquen que tant PSC com ECP tenen “una assessora de partit pagada amb diners públics i quatre persones assessores de govern i escollides a dit, entre ells el nou assessor”. «En total, 250.000 € anuals en salaris a més de les 13 persones que formen el govern», apunten des de l’AUP.

Veïns per Rubí (VR) qualifica la incorporació de Navarro com a assessor del govern com un cas «d’endollisme» i de «clientelisme». Per la seva banda, ERC considera que «les males praxis del PSC sembla que s’encomanen» i creu que es tracta «d’un cas més d’amiguisme pagat amb diners públics».