Per primera vegada, la ciutadania podrà visitar el rellotge de l’Ajuntament

Imagen noticia
Detingut un home per dos robatoris a Sant Cugat del Vallès i Rubí
25 de junio de 2018
Imagen noticia
L’Esbart Dansaire prepara un espectacle ple d’homenatges per Sant Pere
27 de junio de 2018

Per primera vegada, la ciutadania podrà visitar el rellotge de l’Ajuntament

Imagen noticia

Una de les novetats d’aquesta Festa Major és que, per primera vegada, els rubinencs tindran l’oportunitat d’assistir a visites guiades al rellotge de l’Ajuntament per conèixer el seu mecanisme i funcionament.

Donat l’èxit de les visites al rellotge del campanar de l’església de Sant Pere, que es van iniciar l’any passat per Sant Jordi, el consistori ha decidit oferir la possibilitat de conèixer també el rellotge de l’Ajuntament.

Tots dos són rellotges públics, és a dir, que són propietat municipal. Ramon Serra, de La Puntual, és l’encarregat del seu manteniment des del 1982 i també s’encarrega del rellotge de les Escoles Ribas des del 2008.

En Ramon, que va aprendre l’ofici de rellotger des dels 12 anys, explica que els dos rellotges públics són de la marca francesa Morez, que seria com l’equivalent a un Rolex, en rellotgeria grossa. «Era el millor que hi havia en aquell moment a Europa en aquest tipus de rellotges». Tot i que no s’ha trobat documentació de quan es va instal·lar el rellotge de l’Ajuntament, en Ramon creu que devia ser pels anys 1925 o 1926.

Cada setmana va a l’Ajuntament a donar-li corda i a assegurar-se que tot funciona com cal, com també ho fa amb el de les Escoles Ribas. El de l’església està motoritzat des del 1993 perquè només tenia corda per un dia.

Aquest rellotger de vocació també explica que la màquina del rellotge de l’Ajuntament, que està dins d’una caseta, és més senzilla que la de l’església, que toca els quarts i les campanades. Malgrat això, recorda que és patrimoni del poble i que és important que la gent el conegui i el valori.
Les visites tindran lloc el divendres 29 de juny a partir de les 11 hores.