Personatges de Fortnite, l’heroïna Ladybug, unicorns i els superherois de sempre, les mones més demanades pels rubinencs

Imagen noticia
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
16 de abril de 2019
Imagen noticia
Tarda de llibres i roses a Rubí per la Diada de Sant Jordi
23 de abril de 2019

Personatges de Fortnite, l’heroïna Ladybug, unicorns i els superherois de sempre, les mones més demanades pels rubinencs

Imagen noticia

En plena Setmana Santa, molts són els padrins que ja han encarregat la tradicional mona de Pasqua pel seu fillol o fillola. La majoria de mones que podem trobar als aparadors de les pastisseries rubinenques estan inspirades en sèries de televisió infantils, pel·lícules d’animació o de superherois o vinculades als equips de futbol de la lliga espanyola.

A les pastisseries locals coincideixen en el fet que cada any s’amplia la diversitat de temàtiques per a les mones de xocolata. Com a novetat, enguany s’han popularitzat les mones amb figures d’unicorns, acompanyades d’un arc de Sant Martí de xocolata, així com les pistoles i els personatges fantàstics del popular videojoc Fortnite.

No falten tampoc els incombustibles superherois de la factoria Marvel: Els Venjadors, Iron Man, Batman, el Capità Amèrica, Thor o Spiderman. Ferran Jorba, de La Lyonesa, explica que entre les mones més sol·licitades també es troben les inspirades en la sèrie de dibuixos de l’heroïna parisenca Les aventures de Ladybug, així com d’altres sèries infantils com Peppa Pig, La Patrulla Canina o La vampirina. A més, les princeses Disney clàssiques com la Ventafocs, la Bella Dorment o Blancaneus mantenen el seu espai.
Entre els clàssics de Pasqua, continuen triomfant les mones temàtiques d’equips de futbol com el Barça o l’Espanyol, ja que, com diu Jorba «el futbol mai passa de moda». D’altra banda, la propietària de la Pastisseria Sant Jordi, Maria Auxili Rufé, afirma que enguany també estan en alça sèries de TV3 com els ninos de llana del Mic o els dinosaures de Dinotrux.

L’elecció de les mones de xocolata es veu condicionada des de fa uns anys per l’èxit de sèries infantils, provocat per l’augment dels canals de televisió digitals i la TDT. Jorba explica que «intentem estar a l’aguait de totes les noves sèries i el que està de moda per seleccionar les temàtiques de les mones, però no podem abastar-ho tot, sempre ens demanen algun tema que no coneixem».

Per la seva banda, Rufé explica que, quan els demanen alguna temàtica que no tenen al catàleg, utilitzen el recurs d’impressió de fotografia sobre un paper comestible i amb cobertura de xocolata poden personalitzar la mona al gust.

Preus per a totes les butxaques
Pel que fa als preus, les pastisseries s’intenten adaptar a les necessitats dels clients, tant si volen invertir-hi una quantitat important com si opten per una mona senzilla. Les mones de xocolata més econòmiques se situen en 20 euros i les més cares poden arribar als 125 euros. Les famílies rubinenques acostumen a gastar de mitjana entre 40 i 50 euros per la mona. Segons expliquen els pastissers locals, el preu no es determina pel volum de la mona, sinó pel grau de dificultat, els passos necessaris i els temps dedicat en l’elaboració.