Tarda de llibres i roses a Rubí per la Diada de Sant Jordi

Imagen noticia
Personatges de Fortnite, l’heroïna Ladybug, unicorns i els superherois de sempre, les mones més demanades pels rubinencs
17 de abril de 2019
Imagen noticia
Neixen els Premis Arkam, amb la voluntat de reconèixer els millors audiovisuals del Vallès
24 de abril de 2019

Tarda de llibres i roses a Rubí per la Diada de Sant Jordi

Imagen noticia

La Diada de Sant Jordi ha arrencat tard i amb timidesa per culpa de la pluja que ha caigut durant les primeres hores del matí, però s\’ha anat animant cap a mig matí i a la tarda, coincidint amb la sortida del sol, s’ha viscut un bon ambient als carrers, com és habitual sempre a la ciutat per la Diada del 23 d’abril.

Les parades de llibres a la plaça Doctor Guardiet -de les llibreries El Racó del Llibre, L\’Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta- s’han omplert de persones que miraven i compraven llibres, especialment durant les últimes hores de la tarda, quan les vendes s’han multiplicat. A la parada d’El Racó del Llibre, els més venuts han estat ‘El fill de l’Italià’, de Rafael Nadal, i ‘El Far’, de Maria Carme Roca, en literatura catalana; mentre que en llengua castellana ha estat ‘La vida a ratos’, de Juan José Millás. Pel que fa als llibres de no ficció, el més sol·licitat ha estat el d’Oriol Junqueras, ‘Fins que siguem lliures’. En gènere infantil, s’han esgotat els exemplars de ‘Los secretos de Youtube’, del youtuber The Grefg. I quant als autors locals, l’escriptora amb més èxit ha estat Marta Gracia Pons amb el llibre ‘El olor de los días felices’.

Al mateix indret, també s’hi han ubicat punts de venda de roses, així com parades d\’entitats i partits polítics. La cèntrica plaça ha estat l\’epicentre de Sant Jordi i ha acollit múltiples activitats, entre les quals la lectura col·lectiva proposada pel Servei Local de Català, un taller de manualitats adreçat als infants o una actuació de l\’Escola de Música Pere Burés. També durant la tarda, els infants han pogut gaudir de l\’espectacle infantil \’El Gegant de la muntanya\’.

Durant el matí, els rubinencs estan fent visites guiades al campanar del segle XII de l\’església de Sant Pere i per veure la maquinària del rellotge, que data del 1911. Més enllà del centre, a tota la ciutat hi havia paradetes amb roses, en total prop d\’un centenar.

Signatura de llibres d\’autors locals
Com és habitual per Sant Jordi, els autors locals han estat signant exemplars dels seus llibres en diferents punts de la ciutat, entre els quals hi ha hagut Gracia Pérez, Anna Terrats, Irene Gómez i Raúl Velasco, Montse Clemente, Francisco Rueda, Xavi Mas i Marta Gracia Pons, Concepción Sánchez Labrador, Dani Torrent, Montse Deza i Sònia González \’La Cuchu\’. D\’altra banda, l’artista local Anna Tamayo ha estat pintant roses a les ungles a la botiga La Tata.

Com en totes les diades, el Foment de la Sardana ha organitzat una audició a la plaça de Catalunya, a partir de les 18 hores. En aquesta ocasió, ha anat a càrrec de la cobla Sol de Banyuls.

L\’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha desitjat que la ciutadania pugui gaudir de les activitats que es fan durant tot el dia, sobretot després que el temps hagi millorat durant la tarda: «Esperem que els rubinencs gaudeixin de la diada al carrer aprofitant per comprar un llibre i una rosa, si volen, i per veure els aparadors de les diferents entitats que avui també han volgut sortir al carrer».