Plantada de la bandera i missa per celebrar un Sant Antoni Abat atípic

Imagen noticia
Millores a l’asfalt de diversos carrers de les urbanitzacions de Can Solà i Can Barceló
15 de gener de 2021
Imagen noticia
La Sala arrencarà la temporada el 17 de febrer després d’una petita reforma
19 de gener de 2021

Plantada de la bandera i missa per celebrar un Sant Antoni Abat atípic

Imagen noticia

Rubí ha celebrat aquest cap de setmana la 162a edició de les Festes de Sant Antoni Abat que organitza la Societat Sant Antoni Abat, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. Aquest any, la festa gran d’hivern ha descartat els esdeveniments més multitudinaris de la tradició a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la covid-19 i que ha impedit celebrar els Tres Tombs, el tradicional Ball de Sant Antoni o l’esmorzar del Traginer. Les celebracions s’han centrat en dues activitats: la plantada de la bandera i la celebració de l’eucaristia en honor a Sant Antoni.

La plantada de la bandera al balcó de l’Ajuntament de Rubí va tenir lloc el dissabte. Després de col·locar la bandera a la casa consistorial, l’alcaldessa, Ana M. Martínez Martínez, i altres regidors de govern, van rebre a la Sala Enric Vergés el president de la Societat Sant Antoni Abat, Manel Bamala, i diversos representants de la junta de l’entitat. En el marc d’aquesta recepció institucional, l’alcaldessa els va lliurar una placa commemorativa en record de l’edició 162 de la festa.

Diumenge, coincidint amb el dia de Sant Antoni, la banderera i les cordonistes de l’any passat van traslladar la bandera a peu fins a l’església de Sant Pere, on a les 12 hores es va oficiar la missa en honor al sant.

La festa de Sant Antoni Abat és la celebració més antiga de la ciutat només per darrere de les Festes del Carrer Sant Jaume.

Deixa un comentari