Podem reclama la construcció de l’escola El Bosc com a institut-escola

Imagen noticia
L’Ajuntament vol promoure la cessió d’habitatges de petits propietaris pel lloguer social
17 de abril de 2018
Imagen noticia
En suport als Comités de Defensa de la República (CDR)
19 de abril de 2018

Podem reclama la construcció de l’escola El Bosc com a institut-escola

Imagen noticia

Catalunya en Comú-Podem (CEC-P) presentarà una proposta de resolució a la taula del Parlament de Catalunya per reclamar l’inici immediat de la redacció del projecte constructiu de l’edifici de l’escola El Bosc. La proposta va més enllà de les presentades fins ara, ja que demana que el centre sigui una escola-institut, on els alumnes, un cop acabada la primària, puguin cursar també l’ESO.

La iniciativa de CEC-P arriba a través de la petició conjunta de Podem Rubí i l’AMPA de l’Escola del Bosc, que recorden que l’eterna promesa de la construcció de l’edifici no es materialitza «mentre assistim al deteriorament progressiu dels seus saturats barracons». El centre va iniciar l’any 2010 les classes en barracons provisionals a l’espera de la construcció d’un edifici. El projecte estava redactat i aprovat, però la Generalitat el va anar ajornant.

En aquest sentit, Podem Rubí denuncia que els alumnes han de rebre classes en barracons amb greus problemes de manteniment, amb un espai de pati inadequat i brut, uns menjadors saturats que obliguen a fer tres torns forçant àpats a hores inadequades: «Unes condicions indignes i inapropiades». A més, l’increment de l’alumnat ha comportat una reducció dràstica de les zones d’esbarjo, fins al punt que l’Ajuntament va haver de cedir part d’un parc públic infantil perquè l’escola tingués pati, i manquen espais per a tutories, AMPA, etc.

A més, des de Podem assenyalen que les necessitats de noves places cada cop estan més centrades en secundària i, per aquest motiu, demanen que el projecte sigui escola-institut de cara a cobrir les necessitats actuals i també futures. En aquest sentit, recorden que els cinc instituts públics de Rubí estan plens i la previsió d’alumnes per als propers anys augmenta.

La proposta també contempla incloure als pressupostos de la Generalitat la licitació i construcció del centre i, mentrestant, assumir el manteniment ordinari dels mòduls.