Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital

Imagen noticia
Caçadors de Trastets i la Biblioteca impulsen el projecte TrastLab
21 de febrero de 2019
Imagen noticia
L’Escardívol acollirà el 18 de maig el festival Los 40 Primavera Pop
25 de febrero de 2019

Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital

Imagen noticia

Pocs dies després que l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, anunciés l’inici d’una recollida de signatures a través de Change.org per tal de demanar la construcció d’un hospital a Rubí, com està projectat des de fa anys, l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va anunciar a Cugat.cat que el Departament de Salut de la Generalitat li ha traslladat que l’hospital de referència estarà ubicat a Sant Cugat: «Per primera vegada, ens van dir que l’hospital seria a Sant Cugat (…) Rubí ja té altres serveis sanitaris intensius». Fortuny també va dir que tot es concretarà després de les eleccions municipals.

Les declaracions de la primera edil de Sant Cugat no han caigut gens bé a l’Ajuntament de Rubí. Martínez ha carregat durament contra la Generalitat pel que considera una deslleialtat política i institucional: «Hem anat amb el lliri a la mà i tornem a ser una ciutat maltractada per l’administració, que hauria de tractar tots els municipis per igual».

Les dues alcaldesses es van reunir fa uns dies, per separat, amb la secretària general del Departament de Salut, però mentre que Martínez diu que a ella li van traslladar que «tenien present la demanda», a Fortuny li van dir que l’hospital estaria a Sant Cugat, fet que ha indignat a la màxima responsable municipal rubinenca.

Ana M. Martínez ha assegurat que demanarà explicacions i una reunió directament amb la consellera de Salut, Alba Vergés.