Posen en marxa diverses actuacions per millorar l’entorn natural del torrent de l’Oriol

Imagen noticia
Últimes places per poder participar en el Duatló de Rubí, que arriba amb importants novetats
2 de marzo de 2018
Imagen noticia
L’atur s’estanca a Rubí durant el febrer
6 de marzo de 2018

Posen en marxa diverses actuacions per millorar l’entorn natural del torrent de l’Oriol

Imagen noticia

L’Ajuntament ha engegat un seguit de tasques per millorar l’entorn natural de l’espai fluvial del torrent de l’Oriol, a Ca n’Alzamora. Les obres de rehabilitació del torrent ja han finalitzat i ara s’han iniciat els treballs de millora paisatgística.

La primera fase de la intervenció, relativa a les tasques de rehabilitació, l’ha executat l’empresa Hercal Diggest SL per un import de 42.437,93 euros. L’actuació ha consistit en l’estabilització de talussos, l’eliminació del rizoma de la canya americana, la millora morfològica de l’espai fluvial, la retirada de residus i de sòls contaminants de la llera i el condicionament de la mateixa.

La segona fase, que s’està executant en aquests moments, contempla la millora paisatgística de l’entorn amb la implementació d’accions de bioenginyeria i de revegetació. Concretament, es col·locarà una xarxa de coco, s’aplicarà hidrosembra amb una barreja de llavors d’herbàcies d’espècies autòctones als talussos i s’instal·larà feixina viva i un biorotlle vegetalitzat a la base del talús. Aquests treballs, que duu a terme l’empresa Naturalea Conservació SL amb un pressupost de 22.608,38 euros, es realitzaran fins a finals de març.