Engeguen l’edició nadalenca de la campanya de recollida de joguines «Encara podem donar molt de joc»

Organitzen el primer Cicle de Cinema feminista de Rubí
4 de noviembre de 2022
El Festival Internacional de Fotografia La Nuu tanca amb èxit una edició clau per al seu futur
4 de noviembre de 2022

Engeguen l’edició nadalenca de la campanya de recollida de joguines «Encara podem donar molt de joc»

Les joguines que es donin a la campanya han d’estar en bon estat, no ser sexistes ni bèl·liques, entre d’altres / Ajuntament de Rubí)

Redacció

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania en el marc de la campanya Encara podem donar molt de joc! per recollir joguines per a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat de cara a les festes de Nadal. Els rubinencs i rubinenques que hi vulguin participar poden portar joguines que ja no fan servir, preferiblement gairebé noves o en molt bon estat, a la deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil des d’aquest dimecres i fins al 2 de desembre.

Les joguines recollides arribaran a les famílies que més ho necessiten a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i de Creu Roja. A més, una part també es destinarà al servei de La Trocalleria per tal que les famílies puguin intercanviar aquestes joguines per altres objectes que ja no necessiten.

Les escoles Joan Maragall, Torre de la Llebre, Rivo Rubeo, Ramon Llull i Ribas han organitzat una recollida interna als seus centres. Tot el material que aportin les famílies es lliurarà a la campanya.

«Agraïm a les comunitats educatives, famílies i entitats la implicació en aquesta campanya. Aquesta acció ja s’ha consolidat a Rubí com a exemple de reducció de residus i solidaritat interveïnal», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Quines joguines es poden donar?

Per raons sanitàries no s’acceptaran peluixos, ninots amb cabell o roba o altres joguines fetes amb material tèxtil. Tampoc s’admetran joguines de caire bèl·lic o sexista, que estiguin deteriorades o a les quals els manquin peces.

Personal voluntari revisarà cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que les joguines estiguin completes. Per facilitar aquest procés, no s’acceptaran trencaclosques o joguines amb molts components que no es puguin revisar amb facilitat. En anteriors campanyes s’ha detectat que les famílies sol·liciten especialment joguines rodades per a la primera infància (motos, cotxes… per a nens i nenes d’1 a 5 anys), patinets, bicicletes i jocs de construcció.

Encara podem donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. La campanya s’intensifica al Nadal, però està oberta durant tot l’any.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *