Organitzen el primer Cicle de Cinema feminista de Rubí

La 10a edició de la Fira del Vi tindrà lloc aquest cap de setmana al Celler
4 de noviembre de 2022
Engeguen l’edició nadalenca de la campanya de recollida de joguines «Encara podem donar molt de joc»
4 de noviembre de 2022

Organitzen el primer Cicle de Cinema feminista de Rubí

L’alcaldessa i la regidora d’Igualtat amb el cartell de cicle / Ajuntament – Localpres

Redacció

El primer Cicle de Cinema Feminista de Rubí tindrà lloc durant aquest mes de novembre en tres sessions i s’emmarca en la programació entorn del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones. El cicle proposa reflexió i coneixement a partir del cinema amb la voluntat de fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític. A través de les pel·lícules, “parlarem de violències masclistes, però també d’empoderament, d’autodefensa i d’experiències de resistència feministes, molt en la línia de la programació al voltant del 25N”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha afegit que totes les projeccions inclouen un col·loqui posterior.


Les tres projeccions que formen el cartell del cicle són descentralitzades: es fan a diferents espais de la ciutat, per acostar tant com sigui possible la reflexió feminista a tothom. Per aquesta mateixa raó, s’ofereix un servei gratuït de cangur, per a infants de 0 a 12 anys, a totes les sessions. Cal fer-ne demanda prèvia al correu [email protected]


El Cicle comença aquest divendres 4 de novembre a la Biblioteca (18.30 h) amb ‘Sufragistas’ de la directora Sarah Gavron. Una història sobre el naixement del moviment sufragista, que neix a Anglaterra en vigílies de la Primera Guerra Mundial, i de com, en la seva incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els fills i la vida.


Divendres 18 de novembre (18 h), la sessió s’emmarca en el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya. A l’auditori Rubí Forma veurem el curtmetratge ‘Astel’, la història d’un jove de 13 anys del Senegal i la cinta ‘La petit vendeuse du soleil’, que ens parla de la Sili, una nena de 12 anys amb una discapacitat física que l’obliga a moure’s en crosses pels carrers de Dakar.


La proposta acaba dijous 24 de novembre a la Sala 1413 del Centre Cívic La Cruïlla (18 h) amb ‘Tódalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro’. Un film en tres actes amb tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.


Totes les projeccions són d’accés lliure fins a omplir aforament de la sala. Però es pot reservar butaca fent inscripció a [email protected] Entre totes les inscripcions prèvies de cada sessió, se sortejarà una entrada per a la Filmoteca de Catalunya. / DdR

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *