Preocupació veïnal per l’ocupació en massa d’habitatges buits en el Sector Z

Imagen noticia
Noves activitats pels joves a Torre Bassas
12 de septiembre de 2019
Imagen noticia
RubíBus substitueix cinc autobusos de la seva flota per models híbrids
16 de septiembre de 2019

Preocupació veïnal per l’ocupació en massa d’habitatges buits en el Sector Z

Imagen noticia

Els veïns del Sector Z de Rubí, també conegut com a Segle XXI, estan preocupats després que fa uns dies un grup de persones van ocupar una desena de cases situades al carrer Johannes Kepler. Es tracta d’habitatges nous la propietat dels quals es desconeix per una qüestió de protecció de dades, tot i que s’especula que podrien pertànyer tots a una entitat bancària. Encara que ja fa dos anys que les cases adossades estan acabades, no s’han venut.

Els immobles ja havien estat ocupats fa 8 anys quan la constructora va abandonar l’obra per la situació de crisi que hi havia. En aquell moment, davant les queixes veïnals, el consistori va fer gestions i la constructora va finalitzar les obres, segons ha explicat el president de l’Associació de Veïns Segle XXI, Eduardo Deglané.

Fa dos mesos, un dels antics ocupants va tornar a entrar en una de les cases per viure-hi. «Jo vaig parlar amb ell, li vaig dir que si es comportaven, no hi hauria problemes, però no volem que ens molestin», ha explicat Deglané.

El president de l’entitat ha explicat que l’ocupació en massa va tenir lloc el 30 d’agost: «Hi havia un enrenou terrible, molts crits, van ocupar les cases i vam trucar a la policia, però els ocupes segueixen allà. No sabem ben bé què ha passat, però es barallaven entre ells per veure qui es quedava cada casa».

També ha explicat que, de moment, no estan causant moltes molèsties i que hi ha, almenys, dos nens i un nadó entre els ocupants; però algunes vegades «hi ha crits i es barallen entre ells, a part que no recullen els excrements dels gossos». Deglané insisteix que «si han de viure famílies que no tenen on anar, és cosa de la propietat, però s’han de comportar i ser cívics».

Tot plegat ha provocat que els veïns de la zona estiguin «espantats» per la situació i en una reunió amb l’Ajuntament han demanat que faci d’intermediari com ja havia fet fa anys.

Fonts del consistori han explicat que l’Ajuntament ha iniciat el mateix protocol que en qualsevol altre cas d’ocupació d’habitatges: contractar amb la propietat per informar de l’ocupació i dels passos legals que ha de seguir per desallotjar-lo. En aquest cas, també s’ha decidit incrementar la vigilància policial a la zona.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han insistit que només poden actuar en casos d’ocupació il·legal d’un immoble si ho dictamina un jutge.