Presenten ‘Trencant mites’, un documental sobre les trobades entre infants i gent gran a Rubí

Imagen noticia
Visita d’una delegació europea per observar el projecte ‘Pesa i pensa’
26 d'octubre de 2017
Imagen noticia
Èxit aclaparador a la cinquena edició de la Fira del Vi de Rubí
30 d'octubre de 2017

Presenten ‘Trencant mites’, un documental sobre les trobades entre infants i gent gran a Rubí

Imagen noticia

Sota el nom de ‘Trencant mites’, aquest dimecres s’ha presentat a l’Ateneu un documental que recull les experiències viscudes durant dues jornades d’intercanvi que van compartir els membres del Consell dels Infants i Adolescents i el Consell de la Gent Gran de Rubí.

La iniciativa va sorgir de la voluntat d’aprofitar que Rubí disposa d’aquests dos òrgans participatius per propiciar un espai d’interacció entre els seus membres. La idea és que es poguessin conèixer mútuament, saber quin és el treball de cada consell, a partir de diferents dinàmiques, trencar la barrera de l’edat i els mites que cadascun dels dos col·lectius podien tenir l’altra generació. La finalitat era treballar conjuntament per fer visible els valors de l’altre i la necessitat i la riquesa dels intercanvis intergeneracionals.

La primera sessió va ser a l’abril i va consistir en un primer contacte entre els dos consells, on els membres es van presentar i es van explicar el funcionament d’aquests òrgans participatius. La segona sessió va ser el 3 de maig. A partir d’un joc de rols, infants i gent gran van debatre sobre què poden aportar els uns als altres, en quins temes poden treballar plegats i com poden millorar la seva convivència, la trobada va finalitzar amb un berenar saludable conjunt i l’escenificació d’un ‘mannequin challenge’.

Les dues sessions es van enregistrar i a partir d’aquest vídeo s’ha muntat el documental de 20 minuts, que ja es pot visualitzar al canal de Youtube de l’Ajuntament. Els membres dels dos consells s’han mostrat molt satisfets per l’experiència que han qualificat de molt enriquidora.

Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, les trobades “han servit per reforçar vincles” i considera que “l’objectiu final de tot aquest treball és que tant un consell com l’altre puguin participar d’allò que es dissenya i es treballa a la ciutat”.

Deixa un comentari