Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí

Imagen noticia
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
21 de junio de 2019
Imagen noticia
L’Ajuntament estalvia en quatre anys més de 340.000 euros a través de la iniciativa Rubí Brilla
26 de junio de 2019

Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí

Imagen noticia

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Les previsions indiquen que s’acosta un episodi d’onada de calor que a partir de dijous i divendres s’estendrà de forma generalitzada a tota Catalunya, amb temperatures extremes que podrien superar els 40 graus a l’interior.

La calor extrema coincidirà amb els quatre dies de Festa Major i per tant, cal extremar encara més les precaucions. Es recomana hidratar-se sovint, evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. En les hores de màxima calor, es recomana no sortir al carrer i no fer esport si no és a primera hora del matí o a partir de l’última hora de la tarda. Les persones amb malalties cròniques, la gent gran i els infants són els qui més pateixen els efectes de la calor severa i per tant és imprescindible que s’hidratin sovint, encara que no tinguin set. També es recomana visitar un cop al dia els familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que estan hidratades i segueixen els consells.

A banda de les conseqüències que tenen les elevades temperatures en la salut de les persones, cal tenir en compte que l’onada de calor coincideix amb l’augment del risc d’incendi a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent. Per aquest motiu, Protecció Civil demana a la ciutadania que eviti situacions de risc que puguin generar un incendi forestal.

Avís preventiu per contaminació
De forma paral·lela, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de la presència d’una intrusió de pols africana. Ahir es van superar cinc vegades els valors límits diaris per a les partícules en suspensió PM10 en diferents punts de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, és important realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit i utilitzar el transport públic, a més de reduir l’ús del vehicle privat.