Una Festa Major lliure de violències masclistes

Imagen noticia
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
21 de junio de 2019
Imagen noticia
L’Ajuntament estalvia en quatre anys més de 340.000 euros a través de la iniciativa Rubí Brilla
26 de junio de 2019

Una Festa Major lliure de violències masclistes

Imagen noticia

La Festa Major tindrà de nou un punt d’atenció a l’Escardívol per prevenir i atendre possibles casos d’agressions masclistes. Tal com ja s’ha fet en altres esdeveniments multitudinaris, com la Festa Major de l’any passat o el macro concert de Los 40 Primavera Pop del mes de maig, l’Ajuntament reforçarà durant els quatre dies de Festa Major la campanya ‘No és no’ per lluitar contra les violències masclistes.

Així, s’ha previst un dispositiu de 4 professionals, de les quals dues treballaran de manera itinerant fent sensibilització i intervenció als espais i carrers amb més afluència de públic. Les altres dues persones estaran a la carpa atenent el públic i disposaran també d’un espai més reservat a l’Oficina dels Jocs Esportius Escolars per aquelles situacions que requereixin una atenció més individualitzada i privada. El punt d’informació a l’Escardívol estarà obert els dies 27, 28 i 29 de juny, a partir de les 23 hores i fins a l’hora d’acabament de les activitats nocturnes.

A més, les dones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes en qualsevol altre horari poden sol·licitar el suport del personal de l’organització de la Festa Major, que anirà sempre amb una identificació visible, del personal dels bars i dels diferents cossos de seguretat (Policia Local 93 588 70 92 i Mossos d’Esquadra 93 581 79 00).

Durant la Festa Major de 2018, el punt d’atenció ‘No és no’ de l’Escardívol va fer sensibilització a un total de 820 persones i va intervenir en dos casos de noies que s’havien sentit agredides durant algun dels concerts. Rubí disposa des del mes de maig d’un Protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista, un document que vol regular la resposta de l’administració local en situacions de violència envers les dones. El text és un document marc a partir del qual es poden desenvolupar altres protocols específics per a casos de violències concretes, com la mutilació genital femenina o l’assetjament en festes.