Programaran cursos formatius sobre cultiu ecològic als horts de Cova Solera oberts a tota la ciutadania

Imagen noticia
Els Mossos busquen un violador que capta les seves víctimes amb un anunci de feina
23 de septiembre de 2019
Imagen noticia
El grup de teatre Gatzara estrena a Rubí la comèdia ‘Uomo e Galantuomo’ d’Eduardo De Filippo
25 de septiembre de 2019

Programaran cursos formatius sobre cultiu ecològic als horts de Cova Solera oberts a tota la ciutadania

Imagen noticia

Els horts municipals de Cova Solera acolliran, a partir de l’any vinent, cursos formatius adreçats a tota la ciutadania. L’Ajuntament està preparant la nova programació que, per primera vegada, s’obrirà al conjunt de rubinencs i rubinenques i no només a les persones usuàries de l’equipament.

La temàtica dels diferents tallers girarà al voltant del cultiu ecològic, un sistema basat en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics de síntesi o organismes genèticament modificats ─ni per a abonament ni per combatre les plagues─. Utilitzant aquest sistema s’aconsegueixen productes orgànics, alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient.

Els horts municipals de Cova Solera compten amb parcel·les individuals i altres de reservades a entitats, on cada usuari escull què hi vol plantar. El recinte també disposa d’un hort pedagògic que, a banda d’acollir les pràctiques de les formacions que es fan els dimarts, impartides per la Cooperativa L’Ortiga ─l’encarregada de gestionar i dinamitzar la instal·lació─, també permet que els usuaris vegin com la formadora d’aquesta entitat cultiva la parcel·la i, així, puguin conèixer diverses tècniques.
Fa unes setmanes, alguns dels usuaris i usuàries de l’equipament van plantar calçots a l’hort comunitari. Quan es puguin collir, es cuinaran i se serviran en el marc d’un dinar de germanor adreçat als membres de la instal·lació.

Nova adjudicació de parcel·les
Els horts municipals de Cova Solera disposen de 56 parcel·les individuals de 40 m2 cadascuna ─de les quals n’hi ha 49 d’ocupades─ i dues parcel·les de 300 m2 reservades per a dues entitats ─de les qual de moment només se’n cultiva una─.

Les persones a qui se’ls ha concedit l’autorització per a l’autoconsum d’alguna d’aquestes parcel·les podran utilitzar la superfície de conreu durant tres anys.

Les parcel·les que han quedat vacants s’han de tornar a sortejar. Si alguna persona compleix els requisits i vol optar a cultivar un d’aquests horts, pot presentar una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per tal de ser informada quan s’obri el concurs.