Prop de 300 persones demanen transformar el camp de golf en un parc interurbà

Imagen noticia
M. Isabel Cano guanya el sorteig de 300 € en vals de compra del Talonari de Rubí
11 de diciembre de 2020
Imagen noticia
L’atur baixa lleugerament al novembre i se situa en 5.376 persones aturades
15 de diciembre de 2020

Prop de 300 persones demanen transformar el camp de golf en un parc interurbà

Imagen noticia

La plataforma Reconvertim el camp de golf de Rubí i Sant Cugat ha aconseguit mobilitzar prop de 300 persones aquest diumenge per demanar a la Generalitat que abandoni el projecte de reobertura del camp de golf i que reconverteixi les gairebé 80 hectàrees de terreny en un parc interurbà gestionat conjuntament entre Rubí i Sant Cugat.

Els participants en la mobilització, arribats de tres columnes procedents de Rubí, Sant Cugat i Sant Quirze, van voler deixar clar el suport ciutadà al projecte de reconversió de l’antic camp de golf, actualment abandonat. Fa unes setmanes, l’Incasòl va mostrar la seva voluntat de reobrir el camp de golf, unes manifestacions que van tenir el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, de qui depèn l’organisme públic. «Això no té cap sentit i el que s’ha de fer és reconvertir-lo en un parc públic per a tothom», ha explicat Mireia Gascón en declaracions a Ràdio Rubí. La biòloga rubinenca, que havia estat regidora de l’AUP i que és una de les impulsores de la plataforma, recorda que els camps de golf impacten directament en el medi ambient «per l’ús d’herbicides».

En la manifestació també va participar el regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Andrés Medrano, que en declaracions a l’emissora municipal ha estat molt contundent sobre l’ús futur que ha de tenir aquest espai: «Té potencial per a un ús esportiu, però no volem que sigui privatiu, com el que hi havia fins ara, amb quatre persones donant-li al golf en un espai que ecològicament no era sostenible».

A més de reivindicar que els terrenys passin a ser d’ús públic, la manifestació també ha organitzat activitats, com ara la neteja de l’entorn, l’estudi de la flora i la fauna i fins i tot un petit concert de música. L’objectiu de tot plegat és pressionar a la Generalitat perquè reconsideri el futur d’aquesta zona, que es podria convertir en un connector ecològic entre els parcs naturals de Sant Llorenç de Munt i Collserola.