Salut contracta una trentena de professionals sanitaris d’atenció primària per Rubí

Imagen noticia
M. Isabel Cano guanya el sorteig de 300 € en vals de compra del Talonari de Rubí
11 de diciembre de 2020
Imagen noticia
L’atur baixa lleugerament al novembre i se situa en 5.376 persones aturades
15 de diciembre de 2020

Salut contracta una trentena de professionals sanitaris d’atenció primària per Rubí

Imagen noticia

El Departament de Salut ha iniciat les contractacions previstes dins del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària que està impulsant des de fa unes setmanes i que continuarà durant el 2021. En total, es preveu que es contractin al Vallès Occidental més de 300 nous professionals sanitaris, a banda d’introduir canvis per millorar l’accessibilitat i la resolució, com per exemple la conversió del CAP Mútua en un CUAP, un centre d’urgències especialitzat. El pressupost per tirar endavant totes aquestes mesures a nivell comarcal és de 9,4 milions d’euros i inclouen la incorporació de 105 gestors Covid i 50 referents de covid Salut i Escola.

A Rubí, la inversió és de 746.597 euros i està previst contractar 10 professionals per donar resposta a la covid-19: 3 gestors Covid i 7 referents Salut i Escola. També es contractaran 19,5 nous professionals estructurals: 2,5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria, 7 infermeres, 9 administratius i un treballador social. En total, està previst incorporar 29,5 persones. Altres ciutats de la comarca també es beneficiaran d’incorporacions durant els propers mesos. Sabadell incorporarà 92 persones, Terrassa, 87 i Sant Cugat, 28,5.

Segons el Departament de Salut, el pla fa mesos que estava dissenyat, però la pandèmia ha accelerat el seu desplegament.