Prop de cent municipis participaran en la Rua dels Tres Tombs a Rubí

Imagen noticia
Denuncia contra la licitació de la construcció i la gestió del Centre de Tractament de Residus del Vallès
23 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys
27 de noviembre de 2018

Prop de cent municipis participaran en la Rua dels Tres Tombs a Rubí

Imagen noticia

Rubí ha estat designada Capital dels Tres Tombs 2019 per la Federació Catalana dels Tres Tombs, fet que suposa que la ciutat acollirà l’inici i la cloenda de la celebració d’aquesta festa tradicional de la pagesia catalana. Per aquest motiu, la rua dels Tres Tombs a Rubí es trasllada aquest any als dies 3, 4 i 5 de maig, en lloc de fer-se a finals de gener com és habitual.

La popular desfilada de carros i animals serà molt més multitudinària en aquesta edició, ja que es preveu la participació de més d’una norantena de municipis associats de la Federació. Per facilitar la logística dels participants, en aquesta ocasió l’inici i el final del recorregut tindran lloc a la masia de Can Serra, on també tindrà lloc l’esmorzar del traginer.

Pel que fa al Casino, un edifici emblemàtic i molt vinculat a la història dels Tres Tombs a la ciutat, en aquesta propera edició no podrà acollir cap acte de la festa, ja que estarà en obres.

La presentació de la 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs va tenir lloc dijous passat al vespre al Celler. «Ser la capital dels Tres Tombs és una bona manera de celebrar que Sant Antoni Abat farà 160 anys que organitza la festa a Rubí», va destacar Manel Bamala, president de la Societat Sant Antoni Abat. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, va ressaltar la feina que realitza l’entitat a l’hora de promoure aquesta festa, «una de les més arrelades a Rubí».

Durant la presentació de la 22a Trobada nacional dels Tres Tombs, també es va donar a conèixer el nom tant de la pregonera com del banderer i les cordonistes dels Tres Tombs. Montserrat Comellas serà l’encarregada de llegir el tradicional pregó el dia 10 de gener, mentre que Manel Acebedo serà el banderer i Maria Josep Boix i Sandra Martínez, les cordonistes.

L’acte també va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs, i l’historiador local Eduard Puigventós va oferir una conferència sobre la trajectòria de la festa dels Tres Tombs a Rubí i la tradició agrària de la ciutat.

La presentació també va servir per inaugurar una exposició sobre els Tres Tombs, que es podrà visitar fins al 9 de desembre al Celler. La mostra inclou diferents carros que han cedit especialment per a aquesta exposició els municipis de Cerdanyola, Martorell, Molins de Rei i Rubí.