El Saló Urban Rubí ha recollit 300 propostes veïnals per definir la ciutat del futur

arrels
Rubí acull l’estrena d’un musical basat en la història d’Alan Montoliu
14 de octubre de 2022
La colla infantil Petits Galzeran, segona en el primer concurs del campionat de Catalunya
17 de octubre de 2022

El Saló Urban Rubí ha recollit 300 propostes veïnals per definir la ciutat del futur

El Saló Urban Rubí d'aquest dissabte ha recollit 300 propostes de futur per a la ciutat, a partir de les eines que ofereix l'Agenda Urbana 2030. Més de 400 persones han participat en les propostes lúdiques i reflexives que han tingut lloc entre les places de Pearson i de la Nova Estació.

El Saló Urban Rubí d’aquest dissabte ha recollit 300 propostes de futur per a la ciutat, a partir de les eines que ofereix l’Agenda Urbana 2030. Més de 400 persones han participat en les propostes lúdiques i reflexives que han tingut lloc entre les places de Pearson i de la Nova Estació.

Les aportacions de la ciutadania es valoraran ara tècnicament i s’incorporaran al document base de la futura Agenda 2030 de Rubí. El consistori treballa aquest text en una comissió encapçalada tècnicament per Gerència i políticament pel primer tinent d’alcalde, Moisés Rodríguez; amb la implicació de tots els serveis municipals i tots els grups polítics amb representació al Ple.

Ràdio Rubí ha dinamitzat el saló. / J. A. Montoya

L’esdeveniment s’ha estructurat en quatre àmbits – Mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i Governança- que s’han treballat a partir de propostes lúdiques per promoure la reflexió. S’hi ha pogut provar vehicles elèctrics; visitar un estand del projecte Rubí Brilla i de la Trocalleria; i un taller de jardineria amb la Font del Ferro que ha treballat la cohesió social.

L’espai dedicat a la governança ha animat a la participació ciutadania recollint propostes de futur dels i les participants. L’urna dels desitjos ha rebut 300 targetes amb idees pel Rubí de les noves generacions. A la tarda, el Saló ha pres un caire més lúdic amb propostes dirigides a la infància i la gent jove: tallers d’invents reciclats, acció planeta i llapis cooperatiu i el públic, entre d’altres. Així, els nens i nenes de la ciutat han pogut fer una maqueta del Rubí del futur, on han construït quatre hospitals.

Durant tot el dia, Ràdio Rubí ha dinamitzat la jornada a través de l’emissió en temps real per www.radiorubi.cat de continguts relacionats amb els objectius de l’Agenda Urbana, entre la reflexió i l’entreteniment. Els vídeos es podran tornar a veure aquesta setmana al web de l’emissora pública.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha valorat molt positivament la participació ciutadana i ha assenyalat que «volem tenir aquest full de ruta aprovat a finals d’any per començar el 2023 amb l’Agenda Urbana de Rubí com a paraigües de les polítiques públiques».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *