L’Ajuntament planteja a la Mesa pel Dret a l’Habitatge un nou model de funcionament d’aquest òrgan

Vista general Rubí
Els rubinencs destinen més de la meitat del seu sou a pagar el lloguer
22 de julio de 2021
Escales pintades
Rubí tindrà un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere
22 de julio de 2021

L’Ajuntament planteja a la Mesa pel Dret a l’Habitatge un nou model de funcionament d’aquest òrgan

Responsables del servei d’Habitatge de l’Ajuntament han presentat la proposta de replantejament i nou funcionament de la Mesa pel Dret a l’Habitatge en el marc de la darrera reunió de seguiment d’aquest òrgan de participació. L’aprovació de la proposta s’ha emplaçat a la següent sessió de la Mesa, amb l’objectiu que el Consistori pugui realitzar una ronda de trobades amb les diferents entitats socials que la conformen i que no han pogut assistir a la trobada.


L’aprovació definitiva del Pla Local d’Habitatge 2021-2027 ha donat lloc a iniciar un procés de reflexió i debat al voltant de les competències i el funcionament que fins avui ha realitzat la Mesa pel Dret a l’Habitatge.


Paral·lelament, i segons ha explicat la regidora del servei d’Habitatge, Ànnia Garcia, “la proposta de reforma dona resposta a les demandes fetes per part de diferents membres de la Mesa”, que consideraven que s’havia convertit en un espai on s’exposaven dades i informació, però faltava debat de temes concrets.


En aquest sentit, la proposta presentada té per objectiu “dinamitzar el funcionament de la Mesa perquè millori la seva utilitat com a òrgan participatiu, propositiu i de seguiment de les polítiques d’habitatge a la ciutat”.


Per modificar el reglament de la Mesa cal l’aprovació per majoria simple, amb la participació almenys de la meitat dels membres. Amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens, s’ha optat per posposar l’aprovació i fer la votació a la següent reunió, després de fer una ronda de contactes amb les diferents entitats socials que integren aquest òrgan.


D’altra banda, durant la darrera sessió, la regidora ha donat a conèixer als i les assistents l’aprovació per part del Ple de la renovació de la declaració de Rubí com a àrea de mercat tens d’habitatge, en compliment de la llei 11/2020 de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge.

A més de la contenció dels preus de les rendes de lloguer, gràcies a aquesta llei, PROURSA ha denunciat davant l’Agència de Consum de Catalunya l’incompliment de diversos portals immobiliaris de l’obligació d’informar sobre l’índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat.


Per últim, s’han exposat les xifres provisionals de les sol·licituds d’ajuts al lloguer que convoca l’Agència de l’Habitatge, amb recursos de l’estat.

Rubí ha estat declarada com a àrea de mercat tens d’habitatge. / Arxiu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *