Reformes en la climatització del Mercat davant les queixes per la intensa calor dels paradistes i usuaris

Imagen noticia
Detingut un camioner de Madrid per provocar diversos incendis a Can Sant Joan
3 de julio de 2019
Festa Major
5 de julio de 2019

Reformes en la climatització del Mercat davant les queixes per la intensa calor dels paradistes i usuaris

Imagen noticia

Els paradistes del Mercat ja porten, com a mínim, tres estius sense que funcioni de forma correcta l’aire condicionat. Això implica que a l’interior de l’edifici a vegades s’arriba a temperatures molt elevades que comporten dificultats per als negocis: incomoditat per a la clientela i els treballadors, avaries d’aparells i problemes de salut. «La gent es mareja, estem tot el dia amb ventiladors, perquè és insuportable i la maquinària es fa malbé, s’espatlla», ha explicat Isabel Romero, presidenta de la Junta d’Adjudicataris del Mercat.

Segons ha explicat, el problema «no és d’ara, portem almenys tres estius així, diuen que hi ha dues màquines espatllades des del juny, però això no ens serveix». El problema de la mala climatització de l’edifici, sumat a les elevades temperatures de les darreres setmanes, ha començat a afectar el rendiment dels negocis i les parades, que veuen com disminueix el volum de venda per culpa de les elevades temperatures a l’interior del Mercat: «Econòmicament aquesta situació ens està fent molt de mal i ens està afectant».

Millores urgents
Per tal de resoldre el problema, l’Ajuntament de Rubí va mantenir una reunió el dimecres a la tarda amb membres de la Junta, en la qual els va explicar les mesures urgents que prendrà el consistori per revertir la situació.

Les accions contemplen l’ampliació de l’horari de funcionament del sistema de climatització, la reparació de les tres màquines que no funcionen correctament, l’optimització dels conductes per on passa l’aire de les tres màquines que sí que funcionen i la col·locació de reixes en zones de la coberta per a evacuar l’aire calent. L’Ajuntament preveu que aquestes accions concentrin la circulació de l’aire fresc a la zona on ara mateix hi ha les parades en funcionament. «Hem sortit contents de la reunió, perquè ens han demanat perdó i ens han ofert solucions», ha explicat Isabel Romero.

Reforma total de la climatització
De fet, està previst que el 8 de juliol s’iniciï una reforma integral del sistema de climatització que implicarà la renovació total de tots els equips. Unes obres que s’allargaran fins al mes d’octubre i que no afectaran el normal funcionament del Mercat. «Demanem disculpes a les persones que treballen al Mercat i agraïm la professionalitat que han demostrat durant l’onada de calor i confiem que les mesures previstes tinguin efectes immediats», ha dit el regidor de Comerç, Moisés Rodríguez.