Imagen noticia
Reformes en la climatització del Mercat davant les queixes per la intensa calor dels paradistes i usuaris
4 de julio de 2019
Imagen noticia
La quarta edició de l’Infest arriba carregada de novetats
8 de julio de 2019

Festa Major

La Festa Major 2019 ja és història, però serà probablement recordada en el futur com aquella que va coincidir amb una onada de calor rècord a Catalunya i que va enfilar el termòmetre per sobre dels 40 °C.

Una situació excepcional que va tenir dues conseqüències molt visibles: el retard o suspensió d’alguns actes i les mesures extraordinàries per evitar la calor i la deshidratació. En aquest cas la resposta de l’Ajuntament va ser ràpida i efectiva: es van instal·lar fonts per beure aigua i elements per remullar-se, a més de mànegues, i es van repartir ampolles d’aigua. En el cas de la reprogramació d’algunes activitats, la informació es va donar tard i, alguna vegada, de forma incorrecta. La previsió és molt important a l’hora de suspendre o posposar activitats per tal que la població n’estigui informada i en la majoria de casos aquest aspecte no va funcionar.

Pel que fa a la participació, segurament, les elevades temperatures van provocar que aquesta fos una mica menor de l’habitual, però tot i això, va ser multitudinària.

Els espectacles musicals de la Festa Major van funcionar correctament, hi havia varietat i molta oferta, especialment durant el divendres i el dissabte, però també hi va haver decisions molt desencertades, com ara ubicar el concert de l’Obrador Coral a la plaça de Catalunya, un espai sorollós i incompatible amb un concert coral.

Un altre emplaçament que caldria anar repensant és el de la Baixada d’Andròmines, que va registrar una participació molt baixa de públic i de vehicles. Potser en un altre indret recuperaria l’atractiu.

També va funcionar força bé l’espai de circ del Celler, tot i que amb un tipus d’espectacles similars al del festival de Teatre al Carrer, que encara estava molt recent. És un gènere que agrada, però ja fa anys que es troba a faltar algun espectacle de teatre o de sarsuela, com s’havia fet anteriorment amb èxit.

Per últim, cal destacar que algunes entitats s’han queixat del poc suport rebut per part de l’Ajuntament, com per exemple és el cas de l’Esbart Dansaire, que va oferir l’espectacle ‘Gitanes 50’ i que es va queixar públicament de la falta de suport econòmic per poder projectar un vídeo a la mitja part. Tot i aquests petits detalls que cal anar polint, la Festa Major ha estat un èxit de públic, de participació i de propostes.