Restringit des d’aquest dijous el pas de vehicles de gran tonatge per l’avinguda de l’Estatut

etwinning
El JV Foix completa un projecte per millorar els espais eductius en col·laboració d’altres centres
3 de junio de 2022
saló còmic
La 2a edició del Saló del Còmic i del Manga tornarà a la rambla del Ferrocarril del 17 al 19 de juny
7 de junio de 2022

Restringit des d’aquest dijous el pas de vehicles de gran tonatge per l’avinguda de l’Estatut

Cristina Carrasco

Dos senyals adverteixen els conductors de grans caminons de la prohibició de circular. / C.c

Els camions de gran tonatge tenen prohibit circular per l’avinguda de l’Estatut, és a dir, pel tram de la carretera BP-1503 que travessa Rubí. Així ho ha establert l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que aquest dijous ha signat un decret on s’estableix aquesta restricció, que es justifica per raons de seguretat i de pacificació de la via. Segons el decret queden exempts autocars, autobusos i vehicles de serveis.


Per tal d’informar els conductors de vehicles de més de 3.500 kg, al final del terme de Sant Cugat, s’han instal·lat dos grans senyals advertint de la prohibició. Els conductors de camions de gran tonatge haurien de buscar alternatives per anar cap a Terrassa, que passen per l’ús de la C-16, una autopista que encara té el peatge de Les Fonts, l’alliberament del qual també és històricament reclamat per Terrassa, Rubí i Sant Cugat.


Martínez ha recordat que Rubí ha lluitat des de fa molts anys reclamant a la Generalitat el traspàs de la titularitat de l’avinguda de l’Estatut, una reivindicació que es va fer realitat el maig del 2019. L’objectiu de la demanda és convertir aquest tram de carretera en un carrer integrat a la trama urbana. Així, el primer pas per part del consistori va ser limitar la velocitat màxima a 30 km/h, acompanyat amb la instal·lació de nous elements per reduir la velocitat.

Segons la primera edil, ara es treballa per continuar el procés per convertir-la en «una via pacificada on es podrà caminar, passejar i anar en bicicleta». Martínez ha explicat que l’Ajuntament ja ha encarregat la redacció de la primera fase del projecte, que va des de la plaça de l’Agricultura fins al carrer Galícia. L’actuació inclourà la incorporació d’un carril bici, més passos de vianants i una zona de passeig.


A més, ha anunciat que aviat es faran campanyes de control de velocitat a través de radars per controlar que es respecta el límit de velocitat. Martínez assegura que no hi ha voluntat recaptatòria, però recorda que tots els conductors han de respectar els senyals de trànsit i assumir les conseqüències si no ho fan.