La 2a edició del Saló del Còmic i del Manga tornarà a la rambla del Ferrocarril del 17 al 19 de juny

senyal prohibició camions avinguda EStatut
Restringit des d’aquest dijous el pas de vehicles de gran tonatge per l’avinguda de l’Estatut
3 de junio de 2022
botiga al carrer
Torna la Botiga al Carrer amb més d’una vuitantena de comerços participants
7 de junio de 2022

La 2a edició del Saló del Còmic i del Manga tornarà a la rambla del Ferrocarril del 17 al 19 de juny

Cristina Carrasco

La rambla del Ferrocarril acollirà els dies 17, 18 i 19 de juny la segona edició del Saló del Còmic i del Manga, organitzat pel consistori amb la col·laboració de l’entitat OTAKU. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha apuntat que, davant l’èxit de participació i la bona acollida del primer saló, van decidir repetir la proposta amb la intenció de consolidar-la, ja que “Rubí té una tradició pel que fa a l’art urbà, el grafit i també en el còmic”.

En aquesta segona edició, s’ha incrementat el nombre de col·laboracions, d’estands i d’activitats paral·leles. Així, el saló comptarà amb 24 parades d’autors i autores i editorials especialitzades en el món del còmic i el manga, dels quals tres són de la ciutat. Es tracta de Kame Kame, El señor Migayi i Fran Disco. 

Pel que fa a les activitats paral·leles, Martínez ha assenyalat que el Col·lectiu d’Il·lustradors de la ciutat (CIRC) organitzarà una exposició i altres propostes creatives. A més, l’Escola d’Art i Disseny EdRa oferirà un taller d’il·lustració sobre rajola. També hi haurà xerrades i presentacions editorials i signatures d’autors i autores. 

L’alcaldessa espera que el saló torni a tenir una gran acollida de públic, i no només local sinó també de seguidors d’altres ciutats. 

La regidora de Joventut, Annabel Cuesta, ha afegit que amb la proposta “volem treure al carrer una mostra de les activitats que es fan a la Torre Bassas al carrer”. Així, per exemple, el saló acollirà l’exhibició final de K-POP i el col·lectiu de cosplay de l’espai jove també serà present al saló. 

Enguany el cartell del saló és obra de la il·lustradora rubinenca Núria Lombarte, que també és la tallerista de manga a Torre Bassas. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES