Risc moderat de pluges intenses a Rubí i avís per contaminació aquest dijous

Imagen noticia
Assessorament per a l’obtenció d’ajuts per cursar estudis postobligatoris
22 de agosto de 2018
Imagen noticia
Un rubinenc publica un llibre sobre com millorar la qualitat a les empreses
24 de agosto de 2018

Risc moderat de pluges intenses a Rubí i avís per contaminació aquest dijous

Imagen noticia

Protecció Civil ha posat en fase de prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) davant la previsió de xàfecs, que podrien anar localment acompanyats de tempesta i de calamarsa, a diversos punts de Catalunya. Les precipitacions podrien superar els 20 mm en 30 minuts.

Les zones amb més probabilitat d’afectació són el Prelitoral, el Prepirineu i el Pirineu durant la tarda. Rubí està entre els municipis amb un risc moderat de pluges intenses. Es recomana consultar l’evolució de la situació meteorològica abans d’iniciar qualsevol desplaçament. En cas de precipitació intensa, cal evitar els trajectes en vehicle privat i extremar les precaucions.

En el darrer episodi de pluges, un home va morir després de ser arrossegat amb el seu vehicle a l’alçada de la riera de Palau, a Terrassa.

Avís per contaminació per ozó troposfèric
La Direcció General de Qualitat Ambiental preveu que avui es pugui superar el llindar d’informació de l’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a la zona del Maresme, el Vallès i el Baix Llobregat. Per aquest motiu, l’Agència de Salut Pública de Catalunya recomana com a mesura preventiva no fer esforços corporals a l’aire lliure, principalment si produeixen fatiga o són de llarga durada.

L’ozó és un gas invisible que es troba de forma natural a l’atmosfera. La seva concentració és màxima a uns 20 km d’altura, a l’estratosfera, l’anomenada capa d’ozó. La capa protegeix els éssers vius de la radiació ultraviolada procedent del sol. Però l’ozó també es troba a la troposfera, la capa més propera a la superfície terrestre, l’anomenat ozó troposfèric, que pot ser d’origen natural o provocat per les emissions del trànsit i la indústria.

Els llindars de contaminació recollits per llei són d’informació (180 micrograms per metre cúbic en una hora) o d’alerta (240 micrograms per metre cúbic en una hora). Quan se sobrepassen s’informa a la població i als diversos organismes per tal d’adoptar mesures preventives de protecció.

Els col·lectius més sensibles a la contaminació atmosfèrica són les persones amb malalties respiratòries o cardíaques, els infants, la gent gran i les dones embarassades.