Una plaga de paneroles afecta l’avinguda Ferrer i Domingo des de fa setmanes

Imagen noticia
Assessorament per a l’obtenció d’ajuts per cursar estudis postobligatoris
22 de agosto de 2018
Imagen noticia
Un rubinenc publica un llibre sobre com millorar la qualitat a les empreses
24 de agosto de 2018

Una plaga de paneroles afecta l’avinguda Ferrer i Domingo des de fa setmanes

Imagen noticia

Els veïns de l’avinguda Ferrer i Domingo, a Sant Jordi Parc, estan patint des de fa dies una molesta plaga de paneroles, un insecte també conegut amb el nom d’escarabat de cuina, que acostuma a instal·lar-se a les clavegueres, on es reprodueix fàcilment per la falta d’un depredador natural.

Fa un mes, una de les famílies afectades per la plaga va presentar a l’Ajuntament una instància alertant de la proliferació d’aquests insectes a la zona després de detectar les paneroles a l’interior de casa seva. De fet, el 26 de juliol uns operaris van obrir una tapa del clavegueram per mirar de trobar el focus de la plaga i van identificar una gran quantitat d’exemplars d’aquest insecte. «No van fer ni cas de la instància i ara hem tornat de vacances i hem vist que la plaga s’ha estès a la resta de blocs del carrer», explica Estela Vela, una veïna afectada, que alerta que «ara mateix les cuques estan per tot el carrer, entren per la zona enjardinada i passen per sota de les portes». També explica que la gran majoria d’escarabats que accedeixen a l’interior dels habitatges ho fan per les clavegueres del lavabo.

L’Ajuntament de Rubí ha afirmat que ja està al corrent del problema i que està fent gestions perquè hi vagi l’empresa de control de plagues. Les accions s\’hauran de coordinar amb Sorea, ja que afecta part del clavegueram. Està previst que dilluns a primera hora l\’empresa de control de plagues procedirà a la fumigació.

Les paneroles poden comportar problemes de salubritat pública, en especial de contagi de malalties com la salmonel·la i poden desencadenar al·lèrgies. Per reproduir-se necessiten indrets amb temperatures elevades, al voltant dels 33 ºC, i que siguin humits. L’insecte adult, que acostuma a estar més actiu durant la nit, té una vida mitjana d’entre 100 i 200 dies.